Hälsorådet Dance4fun

I januari 2023 startade hälsorådet Dance4fun på Engelska skolan Novia. Hälsorådets medlemmar träffas och dansar tillsammans, men det handlar om så mycket mer än dans. Vid ett event tidigare under hösten, där alla hälsoråd på skolan fick visa upp vad de gör och inspirera fler elever att bli medlemmar, hördes tydligt stoltheten i rösten hos en av Dance4funs medlemmar när hon med ett brett leende sa "Vi har startat hälsorådet för att vi vill göra skolan till en tryggare plats för alla!"

Månadens hälsoråd - december

Det fjärde kvartalet 2023 har vi i hälsorådet träffats, planerat och pratat om vilka danser vi ska göra och vilken musik vi ska använda. Vi har kommit på olika koreografier och provat dem så att de funkar bra och passar till musiken. Vi har träffats nästan varje lunchrast och ibland även på den kortare rasten och arbetat tillsammans. Till halloween så gjorde vi en halloweendans och skapade pumpor och nu hade vi framträdande också inför julavslutningen.

Tidigare i år så skulle vi dansa på fotbollsmatchen för hela skolan när niorna och lärarna spelade och då designade vi egna rosa tröjor. Vi gjorde en egen logga och tryckte på tröjorna och sen dansade vi på matchen framför hela skolan.

Hur har ni blivit medvetna om att aktiviteterna stärker ert fysiska, psykiska och sociala välbefinnande?

Vi har pratat mycket om att det vi gör ska vara roligt. Vi har också hittat sätt att komma överens antingen själva eller med stöd från vuxna. Sen gör det mycket att det är vi som planerar aktiviteterna, danserna, koreografierna och annat så det lockar fram vår uppfinningsrikedom och vi peppar varandra. Vi som är med i hälsorådet går i olika årskurser och det gör att man får många nya kompisar som man inte går i samma klass som.

Tack till hälsorådet Dance4fun för allt som ni gör som gör skillnad för medlemmarnas fysiska, psykiska och sociala välbefinnande. Vi ser fram emot att få fortsätta ta del av era härliga danser och ert kreativa skapande!

Har er verksamhet också elever som tycker om att dansa eller som vill göra andra aktiviteter för att må bra? 

Hör av dig så berättar vi mer om hur ni kan starta hälsoråd och få friskvårdsbidrag från oss, så att de hälsofrämjande aktiviteter som barn och unga i din verksamhet vill göra kan genomföras.

Du är varmt välkommen att maila oss på info@reacta.se eller ringa till oss på 08-941 410.

2900
kr
FRISKVÅRDS-
BIDRAG
No items found.

Nyfiken på fler hälsofrämjande aktiviteter?

Inspireras av fler hälsofrämjande aktiviteter