Fredagsmysklubben & Kitchen club

På Polhems anpassade gymnasieskola har det funnits hälsoråd sedan 2018. De positiva effekterna av arbetet är och har varit många och idag finns det fyra hälsoråd i verksamheten som gör olika aktiviteter för att främja och stärka medlemmarnas fysiska, psykiska och sociala välbefinnande. Personal från Reactas rikskansli hade glädjen att få närvara under en eftermiddag där det anordnades flera olika aktiviteter för hälsoråden och det blev en eftermiddag fylld med många skratt, härlig energi och ett högt engagemang bland de som deltog.

Hälsofrämjande eftermiddag med hälsoråd

Glädjen och förväntningarna hos hälsorådens medlemmar inför och under denna eftermiddag lyste starkt i deras ögon. Här har de unga fått komma med förslag på olika aktiviteter som de vill göra och först var det dans på lunchrasten till musik som eleverna själva valde och under eftermiddagen kunde de 55 hälsorådsmedlemmarna välja mellan att spela bowling, uppleva spa och massage, besöka JumpYard eller spela badminton.

Jenny Lundkvist som är samordnare för hälsorådsarbetet på Polhems anpassade gymnasieskola, säger att skillnaden som gör skillnaden med att arbeta med hälsorådsmodellen är att det blir möjligt att kunna göra olika roliga aktiviteter som de inte hade kunnat göra annars, eftersom hälsoråden får friskvårdsbidrag från Reacta. Tack vare den här möjligheten ser personalen också hur eleverna växer, dels i sina olika roller i hälsoråden och aktiviteterna som de gör, men också att medvetenheten om vad eleverna mår bra av ökar hos dem.

Medlemmar i hälsoråden Fredagsmysklubben och Kitchen Club berättar med stora leenden om att de också brukar dansa, träna, spela olika spel eller pyssla. På frågan vad det bästa med hälsoråd är så svarar dem att det är att man kan göra roliga saker och ha kul tillsammans. De berättar om många olika hälsofrämjande aktiviteter och utflykter som de har gjort, men också att aktiviteterna har resulterat i att de har träffat och blivit kompisar med elever i andra årskurser och klasser som de inte skulle ha träffat annars.

Stort tack till er alla på Polhems anpassade gymnasieskola för ert engagemang i hälsorådsarbetet och för att ni är med och gör skillnad för era hälsoråds medlemmars välmående, men även inspirerar andra barn och unga till att delta i hälsofrämjande aktiviteter och stärka sitt fysiska, psykiska och sociala välbefinnande!

Vill du veta hur ni också kan starta hälsoråd och få friskvårdsbidrag till hälsofrämjande aktiviteter?
Maila oss på info@reacta.se eller ring oss på 08-940 410 så berättar vi mer!

5700
kr
FRISKVÅRDS-
BIDRAG
No items found.

Nyfiken på fler hälsofrämjande aktiviteter?

Inspireras av fler hälsofrämjande aktiviteter