Så startar ni ett hälsoråd

Lyft ert hälsofrämjande arbete till en ny nivå

1. Förbered skolan eller mötesplatsen
Kontrollera att ni gått igenom Reactas fyra steg för att förbereda skolan eller mötesplatsen på att börja arbeta med Reactas modell och hälsoråd. Här får ni prenumerera på nyhetsbrevet, infoträff, kartlägga skolans hälsofrämjande arbete och en uppstart där vi utbildar den första hälsorådscoachen på skolan eller mötesplatsen. Läs mer →

2. Inspirera
Informera på skolan eller mötesplatsen om möjligheten att starta hälsoråd och använd pluppmetoden för att välja aktiviteter. Se alla godkända hälsofrämjande aktiviteter här →

3. Starta hälsoråd
Att starta hälsoråd gör ni enkelt med Reactas digitala guide och tar ungefär 40-60 minuter och består av:
- Information
- Stadgar
- Konstituerande årsmöte
- Reflektion för dig som hälsorådscoach

Starta här  →
När ni är klara lägger vi upp hälsorådet på hemsidan så att alla barn och unga som vill bli medlemmar kan registrera sitt medlemskap.  

4. Bli medlem i hälsorådet
Nu är det dags för alla barn & unga att bli medlemmar i ert hälsoråd. Glöm inte att de som sitter i styrelsen måste vara medlemmar!
Bli medlem i ert hälsoråd här →
Efter två veckor räknar vi antalet medlemmar och betalar ut friskvårdsbidraget beroende på antalet medlemmar.  Läs mer →

5. Gör hälsofrämjande aktiviteter
Direkt efter ni startat kan ni börja göra hälsofrämjande aktiviteter. Efter några veckor får ni det första friskvårdsbidraget när hälsorådet är godkänt.

Vill du veta mer om vad ett hälsoråd är? Läs mer →

Starta här

Alla hälsoråd

Vilka hälsoråd finns i Reacta

Här finns alla aktiva hälsoråd i Reacta. Här kan du se hur mycket friskvårdsbidrag ditt hälsoråd fått. Observera att det fungerar bäst att se detta på en dator eller en platta. I mobilen är det svårare.

Hälsofrämjande aktiviteter

Inspireras av andra Hälsoråds aktiviteter

Alla hälsoråd får friskvårdsbidrag till sina hälsofrämjande aktiviteter. Här kan du titta på vad andra Hälsoråd gör för hälsofrämjande aktiviteter och inspireras. Självklart kan ni på er skola göra samma aktiviteter som andra Hälsoråd gör.

Frågor?

Tveka inte att kontakta oss.