Vill ni också lyfta ert hälsofrämjande arbete till en ny nivå på er skola eller mötesplats?

Då ska ni boka in er på denna fysiska infoträff i Katrineholm. På infoträffen får ni konkreta tips, råd, verktyg och inspiration hur just ni kan lyfta ert hälsofrämjande arbete till en ny nivå med Reactas modell. Ta del av hur ett systematiskt hälsofrämjande arbete har effekter både på barn och ungas hälsa och lärande. Vad är framgångsrikt och vad ska man tänka på? Vi delar med oss av våra 5 bästa tips hur ni lyckas med ett hälsofrämjande arbete - som både ökar tryggheten och lärandet och som ger mycket positiva effekter på både den psykiska och fysiska hälsan.

Infoträffen är kostnadsfri och vi bjuder på fika, mingel och inspiration. Kom och lyft enkelt och snabbt ert hälsofrämjande arbete. Välkomna!

Innehåll

- 5 bästa tipsen för att lyckas med det hälsofrämjande arbetet
- Vad är effekter av ett systematiskt hälsofrämjande arbete
- 4 enkla steg som lyfter ert hälsofrämjande arbete
- Vad är hälsofrämjande arbete?
- Vad är ett hälsoråd?
- Friskvårdsbidrag till hälsoråd? Hur fungerar det?
- Presentation av projektet "Jämlik hälsa för alla" i särskolan

Reactas modell

Modellen är framtagen av elevhälsan och lärare på grund och gymnasieskolor runt om i Sverige. 2016-2019 utvecklades modellen för att också kunna användas på mötesplatser som t.ex. fritidsgårdar och allaktivitetshus. I modellen startar och driver skolan eller mötesplatsen hälsoråd tillsammans med barn och unga för deras hälsa. Arbetet sker på grupp och organisationsnivå. Skolan eller mötesplatsen får stöd och kunskap så att hälsoråden kan göra hälsofrämjande aktiviteter. Reacta bidrar med material, utbildning, friskvårdsbidrag, träffar, olycksfallsförsäkring och mycket mer. Modellen är evidensbaserad och har dokumenterade effekter på att öka barns och ungas pskyiska och fysiska hälsa. Läs mer →

Under infoträffen får du lära dig hur använder de fyra startstegen i modellen för att lyfta ert hälsofrämjande arbete enkelt och snabbt. Infoträffen är steg nr 2 i de fyra startstegen. Se alla steg nedan och missa inte det första steget för att få se senaste nytt inom hälsofrämjande arbete:

1. Prenumerera Läs mer →
2. Infoträff Läs mer →
3. Kartläggning Läs mer →
4. Uppstart. Läs mer →

Projekt för särskolan

Vid detta tillfälle kommer vi också presentera vårt nya projekt "Jämlik hälsa för alla" som är finansierat av Arvsfonden. Projektets mål är att anpassa vår modell tillsammans med särskolor i Sverige. Projektet löper under tre år, där du som arbetar i grund- eller gymnasiesärskolan kan delta. Just nu söker vi också efter projektpersonal i Katrineholm. Passa på och kom och träffa några av oss som arbetar på kansliet. Läs mer här →

Program

15.00 Hälsofrämjande arbete enkelt och snabbt
15.50 Fika och mingel
16.15 Arbetar du i särskolan? Presentation av projektet "Jämlik hälsa för alla" . Avslut för övriga.
16.30 Avslutning

Anmälan

Anmälan dig senast 24 februari

Sagt om Reactas kurser

Föreläsare

  • Lyft enkelt ert hälsofrämjande arbete
  • Erfarenhetsutbyte och mingel
  • Få en evidensbaserad modell
ladda ner program
Kursavgift
Kostnadsfritt
ingår
Fika
2022-03-01
plats och TID
Drottninggatan 11, Katrineholm kl. 15.00-16.30
Målgrupp
För personal på skolor och mötesplatser

Vi hjälper er hela vägen

Systematiskt hälsofrämjande arbete

Reacta har stor vana att hjälpa skolor och mötesplatser att lyfta sitt hälsofrämjande arbete till en ny nivå. Steg 1 i arbetet är att prenumerera på nyhetsbrevet med senaste nytt om hälsofrämjande arbete med hälsoråd. Här får ni inspiration från andra skolor och mötesplatser, senaste forskningen och framgångsrika exempel på systematiskt hälsofrämjande arbete med effekter på hälsa och lärande.

Boka sedan in er kostnadsfritt på en infoträff om hur ni kan kan lyfta ert hälsofrämjande arbete till en ny nivå. Här får ni tips, verktyg, framgångsrika exempel från skolor som redan arbetar hälsofrämjande med hälsoråd, effekterna av deras arbete liksom forskning och evidens.

I steg tre kartlägger vi ert hälsofrämjande arbete utifrån det systematiska kvalitetsarbetet där ni får hjälp att identifiera "Var är vi?" och "Vart ska vi?" och "Hur gör vi?", liksom era möjligheter att lyfta ert hälsofrämjande arbete med hälsoråd. I steg fyra hjälper vi er att starta upp ert arbete utifrån kartläggningen. Vi hjälper er genom hela processen att få effekter på barns och ungas psykiska, fysiska och sociala välbefinnande.

Tveka inte att kontakta oss om ni behöver hjälp eller stöd på info@reacta.se, 08-940 410 eller i chatten nere till höger.

Fler kurser

Du kanske är intresserad av dessa också

Utbilda dig till diplomerad hälsorådscoach och coacha barn och unga i hälsoråd!