Är du diplomerad hälsorådscoach och verksamheten du arbetar i vill utöka och systematisera det hälsofrämjande arbetet med hälsoråd?  Då är du varmt välkommen att anmäla dig till vår utbildning för att bli diplomerad samordnare!

Som samordnare skapar du förutsättningar för att hälsorådsarbetet i skolan eller på mötesplatsen blir mer effektivt, systematiskt och långsiktigt i och med att fler utbildas till hälsorådscoacher och fler hälsoråd startas. I din roll som samordnare ansvarar du för att samordna arbetet med hälsoråden som finns i din verksamhet och du blir en viktig länk i verksamhetens styr- och stödkedja med fokus på ert hälsofrämjande arbete.

Om utbildningen

Under utbildningen får du bland annat lära dig metoder och arbetssätt som andra samordnare har tillämpat och som gett goda resultat i deras verksamheter. Du kommer även att lära dig hur du bidrar till din verksamhets systematiska kvalitetsutvecklingsarbete med fokus på det hälsofrämjande arbetet. Utbildningen genomförs digitalt på Zoom och fokuserar på det du behöver för att framgångsrikt kunna samordna arbetet med hälsoråden och hälsorådscoacherna.

Inför utbildningen tar du del av inspelat utbildningsmaterial i form av korta filmer där samordnare som arbetat framgångsrikt med hälsoråd i flera år delar med sig av sina erfarenheter. Filmerna utgår ifrån fem övergripande områden som behöver fungera för att verksamheten ska kunna arbetaframgångsrikt med hälsoråd och du kan titta på filmerna i lugn och ro när det passar dig. Till varje film finns reflektionsfrågor som du svarar på och skickar in till oss inför det bokade utbildningstillfället.

Krav för att delta

·       Att du är diplomerad hälsorådscoach

·       Att du har erfarenhet av att ha coachat minst ett hälsoråd sedan tidigare

Utbildningstillfällen

16 oktober 2024 - Digitalt på Zoom kl. 13:30-16:00

19 mars 2025 - Digitalt på Zoom kl. 13:30-16:00

Efter utbildningen

Efter att du genomfört utbildningen har du de kunskaper som behövs för att börja samordna hälsorådsarbetet i din verksamhet. Du planerar till exempel gemensamma aktiviteter för hälsorådscoacherna och finns där som stöd för dem. Du är väl förtrogen med hur du i din roll bidrar till att utveckla hälsorådsarbetet i verksamheten och du är också länken mellan din verksamhet och Reactas kansli. Som diplomerad samordnare bjuds du också in till att delta på Reactas nätverksträffar där du får ta del av ny forskning, träffa andra som är i samma roll som du och inspireras av allt erfarenhetsutbyte som äger rum under nätverksträffen.

Varmt välkommen med din anmälan!

Sagt om Reactas kurser

Föreläsare

Maria Engdell
Nationell samordnare
  • Lär dig enkla verktyg för att samordna hälsorådscoachernas arbete framgångsrikt
  • Möjliggör att fler hälsoråd kan startas i din verksamhet
  • Få mer kunskap om och underlätta det systematiska arbetet med hälsoråd
ladda ner program
Kursavgift
Kostnadsfritt för stödmedlemmar. Övriga 5995 kr per person.
ingår
Dokumentation och material
2001-01-01
plats och TID
Se beskrivningen
Målgrupp
För dig som arbetar som diplomerad hälsorådscoach eller samordnare i skolan, oavsett skolform, eller på en mötesplats.

Vi hjälper er hela vägen

Systematiskt hälsofrämjande arbete

Reacta har stor vana att hjälpa skolor och mötesplatser att lyfta sitt hälsofrämjande arbete till en ny nivå. Steg 1 i arbetet är att prenumerera på nyhetsbrevet med senaste nytt om hälsofrämjande arbete med hälsoråd. Här får ni inspiration från andra skolor och mötesplatser, senaste forskningen och framgångsrika exempel på systematiskt hälsofrämjande arbete med effekter på hälsa och lärande.

Boka sedan in er kostnadsfritt på en infoträff om hur ni kan kan lyfta ert hälsofrämjande arbete till en ny nivå. Här får ni tips, verktyg, framgångsrika exempel från skolor som redan arbetar hälsofrämjande med hälsoråd, effekterna av deras arbete liksom forskning och evidens.

I steg tre kartlägger vi ert hälsofrämjande arbete utifrån det systematiska kvalitetsarbetet där ni får hjälp att identifiera "Var är vi?" och "Vart ska vi?" och "Hur gör vi?", liksom era möjligheter att lyfta ert hälsofrämjande arbete med hälsoråd. I steg fyra hjälper vi er att starta upp ert arbete utifrån kartläggningen. Vi hjälper er genom hela processen att få effekter på barns och ungas psykiska, fysiska och sociala välbefinnande.

Tveka inte att kontakta oss om ni behöver hjälp eller stöd på info@reacta.se, 08-940 410 eller i chatten nere till höger.

Fler kurser

Du kanske är intresserad av dessa också

Utbilda dig till diplomerad hälsorådscoach och coacha barn och unga i hälsoråd!