Redovisa

Friskvårdsbidrag beroende på antalet medlemmar

Coacha barn, unga och elever att göra hälsofrämjande aktiviteter och få friskvårdsbidrag. Hur stort friskvårdsbidrag som hälsorådet får varje gång beror på hur många medlemmar som är registrerade när ni redovisar. Alla som är medlemmar behöver inte vara med på aktiviteterna. Kom ihåg att ni max kan få friskvårdsbidrag en gång per kvartal. Aktiviteterna måste genomföras och redovisas inom varje kvartal. Det går ej att redovisa aktiviteter som är genomförda ett annat kvartal.

Gör så här

Coacha eleverna att genomföra hälsofrämjande aktiviteter i hälsorådet enligt syftet. Uppmuntra alla som deltar att bli medlemmar så att de är försäkrade och att hälsorådet får friskvårdsbidrag.

Varje kvartal kan ni redovisa en av hälsorådets hälsofrämjande aktiviteter. Ta gärna många bilder och välj ut tre bra bilder där hälsorådet gör aktiviteten och visar hur aktiviteterna är positiva för hälsan.

Krav på bilderna:
- tre bilder från aktiviteterna
- bilderna ska vara på medlemmarna i hälsorådet när de genomför aktiviteten.
- skarpa bilder
- ej små bilder
- liggande format

Ta gärna livfulla bilder som visar hur aktiviteten är positiva för hälsan.

Redovisa

Årshjulet

Ta gärna hjälp av årshjulet ovan när du planerar arbetet med hälsoråden i skolan. Här har vi samlat flera tips att tänka på vid en viss tidpunkt under året för att slippa vanliga fallgropar. Här ser ni också när ni ska ha årsmöte och vad som behövs inför sommarledigheterna.

Friskvårdsbidrag till hälsoråd

Så får hälsorådet friskvårdsbidrag

Alla hälsoråd som är anslutna till Reacta får friskvårdsbidrag till att göra hälsofrämjande aktiviteter. Hälsoråd får friskvårdsbidrag när de startar, har hälsofrämjande aktiviteter och vid årsmötet. Friskvårdsbidraget betalas ut en gång per kvartal då hälsorådet redovisar sina aktiviteter. Hur stort friskvårdsbidraget är beror på antal medlemmar i hälsorådet.

- 3 medlemmar ger 1000 kr. Max 4000 kr/år
- 10 medlemmar ger 1500 kr. Max 6000 kr/år
- 20 medlemmar ger 2500 kr. Max 10 000 kr/år

Har ni fler medlemmar? Då får ni 2000 kr +25 kr/medlem.

Alla hälsoråd

Vilka hälsoråd finns i Reacta

Här finns alla aktiva hälsoråd i Reacta. Här kan du se hur mycket friskvårdsbidrag ditt hälsoråd fått. Observera att det fungerar bäst att se detta på en dator eller en platta. I mobilen är det svårare.

Om oss

Vi ger kunskap och stöd till hälsofrämjande arbete med hälsoråd - för psykiskt och fysiskt välmående.

Läs mer →