Hälsorådet Fiskegruppen bakom flötet

I maj riktar vi strålkastarljuset på hälsorådet Fiskegruppen bakom flötet som finns på Malmaskolan i Kolsva. Hälsorådet startade i mars 2022 och har gjort många olika aktiviteter sedan dess med fokus på fiske och kreativt skapande då de också skapar saker egentillverkade beten som medlemmarna använder när de fiskar. Medlemmarna utvecklar också sina egna formar och modeller för beten och resultaten av skapandet har gett god fiskelycka.

Månadens hälsoråd - maj

Hur har hälsorådsarbetet stärkt gemenskapen bland medlemmarna?

Främst handlar det om att gruppen själva får bestämma vad de vill göra och sedan planera och genomföra aktiviteten. Vi har haft som mål att ha ett läger och nu blev det av! Alla som var med blev stärkta av upplevelsen och att hälsorådets medlemmar fick vara i en miljö där de verkligen fick frihet under ansvar gjorde att både gruppen och individerna i gruppen växte. Att medlemmarna även lär av och hjälper varandra gör också att gemenskapen stärks.

Hur fattar hälsorådet sina beslut?

När hälsorådet har sina träffar så kommer medlemmarna med olika förslag som sedan röstas på med hjälp av handuppräckning.

På vilket sätt gör arbetet med hälsoråd skillnad?

Effekterna av hälsorådsarbetet är många och det gör stor skillnad för elevernas sammanhållning, trygghet och gemenskap. Ytterligare en effekt är att hälsorådsmedlemmarna både säger och upplever att stressnivån hos dem minskar när vi har varit ute och fiskat. En av hälsorådsmedlemmarna sa att ”Det blir som ett inre lugn när man är vid en sjö och bara är tyst och fiskar.”

Stort tack till er i hälsorådet Fiskegruppen bakom flötet för all inspiration som ni sprider och för att ni tillsammans gör skillnad för era medlemmars fysiska, psykiska och sociala välbefinnande.

Vill du veta mer om hälsoråd och friskvårdsbidraget som hälsoråd får? Varmt välkommen att ta kontakt med oss så berättar vi mer!

Maila på info@reacta.se eller ring oss på 08-940 410.

1500
kr
FRISKVÅRDS-
BIDRAG
No items found.

Nyfiken på fler hälsofrämjande aktiviteter?

Inspireras av fler hälsofrämjande aktiviteter