Hälsorådet Ishockey 24

Hälsorådet Ishockey 24 har som sitt syfte att främja och stärka de ungas hälsa genom att spela ishockey och göra andra hälsofrämjande aktiviteter med fokus på den fysiska hälsan, till exempel olika bollsporter eller att åka skidor. Medlemmarna i hälsorådet vill att de ska fokusera på att öka gemenskapen, vara fysiskt aktiva tillsammans och att det hela tiden ska finnas ett positivt engagemang i det de gör. På så sätt bidrar hälsorådet till att de ungas välmående stärks.

Varierade aktiviteter gav ökad fysisk och psykisk hälsa

Vi brukar spela ishockey på bandyplanen utanför Östersund arena ungefär två-tre gånger per vecka. Utöver det brukar vi även göra hälsofrämjande aktiviteter som tennis, basket, fotboll och längdskidor. Vi brukar vara fem till tio personer som deltar vid varje tillfälle och eftersom de flesta aktiviteter genomförs utomhus så påverkar det alla deltagares välmående positivt.

Många av oss som deltar i aktiviteterna har slutat vara aktiva i våra egna sporter på fritiden och på så sätt har hälsorådet gjort att vi rör mer på oss igen och att vi kan pusha varandra till att delta i olika aktiviteter. Med tanke på att vi varierar vad vi gör på de hälsofrämjande aktiviteterna så blir det aldrig långtråkigt och man vill gärna fortsätta vara aktiv.

2000
kr
FRISKVÅRDS-
BIDRAG
No items found.

Nyfiken på fler hälsofrämjande aktiviteter?

Inspireras av fler hälsofrämjande aktiviteter