Hälsorådet Unga demokratin

Hälsorådet Unga demokratin har som sitt syfte att främja och stärka de ungas hälsa genom att musicera tillsammans, spela Pokemon-go och göra olika friluftsaktiviteter. De har valt att musicera för att det påverkar hälsan och välmåendet positivt på många olika sätt och även minskar stress. Genom att spela Pokemon-go tillsammans och göra olika friluftsaktiviteter så stärks gemenskapen bland hälsorådets medlemmar och de får även vara fysiskt aktiva utomhus. Att naturen och att vara utomhus påverkar hälsan positivt är något som de unga är överens om och gärna vill göra mera utav.

Promenad, bad och picknick gav många positiva effekter

Medlemmarna i hälsorådet hade planerat en heldag med olika hälsofrämjande aktiviteter och vi började med att ta pendeltåget från Jordbro till Nynäsgård där vi fick vandra i några kilometer för att komma till Nickstabadet. Vi simmade och tränade simhopp från hopptornet som hade avsatser på både fem och tio meters höjd. Vi hade jätteroligt tillsammans. Sen var det dags att äta picknicklunch och vi hade kebabrullar med oss. Efter lunchen så fortsatte vi att simma och hoppa från hopptornet fram tills klockan var ungefär 16 och då var det dags att vandra tillbaka till Nynäsgård och ta pendeltåget hem.

Berätta gärna lite mer om aktivitetens hälsofrämjande effekter

Det här var en mycket lyckad aktivitet som hade många positiva effekter för de ungas hälsa. Gemenskapen ökade eftersom de unga hade roligt tillsammans och fick samarbeta på olika sätt. Både vandringen och simningen var pulshöjande och de unga fick även lära sig nya saker, bland annat att träna på simhopp och frisim. Vid förberedelserna så stärkte vi de ungas empowerment och kunskaper om demokrati genom att de fick vara med och rösta på vilka aktiviteter som hälsorådet skulle göra och även vara med i planeringsarbetet. De unga kände sig stolta över vad de åstadkommit i hela processen vilket gav dem ett ökat självförtroende. Medlemmarna har även gjort mycket för att försöka få fler unga att vilja engagera sig i hälsorådet för att stärka och främja sin hälsa.

1000
kr
FRISKVÅRDS-
BIDRAG
No items found.

Nyfiken på fler hälsofrämjande aktiviteter?

Inspireras av fler hälsofrämjande aktiviteter