Hälsorådet Andra coachgruppen

Hälsorådet Andra coachgruppen på Malmaskolan startade med syfte att stärka medlemmarnas fysiska, psykiska och sociala välbefinnande. Det gör de genom att varva samtal med matlagning och olika friluftsaktiviteter. Hälsorådet har medlemmar i olika åldrar och coachas utav en äldre elev som tidigare har varit medlem i ett hälsoråd med samma syfte.

Matlagning och samtal gav ökad sammanhållning

Coachgruppen träffas varje onsdag under terminerna. Varannan gång pratar vi om viktiga saker och varannan gång gör vi något praktiskt tillsammans. De praktiska sakerna har oftast varit i hemkunskapssalen, där vi bakar eller lagar mat och under de aktiviteterna fortsätter ofta samtalen samtidigt. Samtalen utgår från samtalsmetoden Appreciative Inquiry, Styrkebaserad utveckling; mycket involverande samtal som utgår helt ifrån ungdomarnas frågeställningar och funderingar. Vi pratar också mycket om att samtal om viktiga saker i sig självt stärker den psykiska hälsan. Vi har också varit utomhus och gjort friskvårdsaktiviteter.

Hälsorådet tar beslut genom öppen omröstning och samtalsmetoden och för att skapa en medvetenhet hos de unga om hur aktiviteten stärker deras hälsa så talar vi om deras egen upplevelse av aktiviteten men också de effekter som forskningen påvisar.

Hur stärker aktiviteten gemenskapen?

Genom att samtala tillsammans och även göra andra saker så kommer de unga närmare varandra. De är i olika åldrar och trivs fint tillsammans.

Tack till hälsorådet "Andra coachgruppen" för allt som ni gör för att stärka ungas fysiska, psykiska och sociala välbefinnande!

Ta gärna kontakt med oss på Reacta så berättar vi mer om hur du kan göra för att lyfta det hälsofrämjande arbetet i din verksamhet till en ny nivå. Maila oss på info@reacta.se eller ring oss på 08-940 410.

1000
kr
FRISKVÅRDS-
BIDRAG
No items found.

Nyfiken på fler hälsofrämjande aktiviteter?

Inspireras av fler hälsofrämjande aktiviteter