Hälsorådet Hundgruppen

I december vill vi lyfta hälsorådet Hundgruppen som finnas på Uppsala Yrkesgymnasium Jälla. Hälsorådet startade med syftet att tillsammans träna med hundar, att medlemmarna skulle lära känna varandra och dela med sig av sina egna erfarenheter om hundträning. Aktiviteterna som hälsorådet planerar och genomför ger mycket motion och målet är enligt medlemmarna att de "ska ha kul, vara med våra bästa vänner hundarna och lära oss mer om hundträning".

Månadens hälsoråd - december

Vilka aktiviteter har hälsorådet genomfört under det här året? 

Vi startade året med ett medlemsmöte där förra årets medlemmar träffades och vi pratade om vad vi ville göra första kvartalet och försökte också få in nya medlemmar till hälsorådet. En sak som vi tyckte var viktig och som vi ville göra var att köpa in material och redskap så att vi kunde utveckla till exempel agilityn så vi gjorde inköpen och alla var superglada och peppade. Vi bestämde också att vi skulle ha en kickoff i början av april där vi skulle bjuda in klasskompisar för att de skulle få prova på hundträning och få använda de nyinköpta sakerna. Sen har vi även varit på hundsim och gått många och långa promenader med hundarna.

Vad är det bästa med hälsorådet?

Det bästa och viktigaste med våra träffar är att vi får komma ut tillsammans med hundar och kompisar på långa promenader där vi pratar om allt mellan himmel och jord, får frisk luft och även motion. Sammanhållningen har ökat mycket och det finns många idéer om vad vi kan göra med hundarna. Vi har också pratat om vad motion och rörelse gör med den psykiska hälsan och det blir enklare att få till det genom människans bästa vän hunden.

Tack till hälsorådet "Hundgruppen" för allt som ni gör för att stärka ungas fysiska, psykiska och sociala välbefinnande.

Blir du inspirerad, vill veta mer om hälsoråd och hur hälsoråd kan lyfta det hälsofrämjande arbetet i din verksamhet till en ny nivå? Ta då gärna kontakt med oss på info@reacta.se eller ring oss på 08-941 410 så berättar vi mer.

1500
kr
FRISKVÅRDS-
BIDRAG
No items found.

Nyfiken på fler hälsofrämjande aktiviteter?

Inspireras av fler hälsofrämjande aktiviteter