Hälsorådet Pixels

Hälsorådet Pixels startade för att det fanns önskemål om att få kunna pyssla tillsammans och lära känna elever i andra klasser bättre. Anledningen till att hälsorådet vill pyssla under sina träffar är för att det är både lugnande och roligt att skapa fina saker. Hälsorådet träffas två timmar var tredje vecka och bjuder även in de som inte är medlemmar vid till exempel jul och påsk för att göra speciella högtidspyssel tillsammans.

Kreativt skapande gav ökat lugn och gemenskap

Vi introducerade Mandalateckningar för eleverna. De fick tillgång till färgpennor och fick sedan välja bland olika motiv i mandalaböckerna. Under tiden som de målade mandalabilder så diskuterade vi vad gruppen ville göra för projekt under hösten. Vi fikade även under aktiviteten.

Hur var aktiviteten hälsofrämjande? 

Eleverna upplevde att de kände sig mindre stressade efter vår aktivitet eftersom de fick koncentrera sig för att rita innanför linjerna på sina mandalateckningar och det blev ett härligt lugn i rummet. Gemenskapen ökade då det kom in nya medlemmar från årskurs ett samt på grund av att vi fikade tillsammans och pratade i hop oss om kommande aktiviteter. Vi hade en väldigt trevligstund.

2525
kr
FRISKVÅRDS-
BIDRAG
No items found.

Nyfiken på fler hälsofrämjande aktiviteter?

Inspireras av fler hälsofrämjande aktiviteter