Hälsorådet 123Fika

Syftet med hälsorådet 123Fika är att främja psykiskt välmående genom att ha en fast tid i veckan då vem som helst kan komma till skolans café och socialisera sig. Antingen så bakar hälsorådet eller så köps det in färdigt fika och även om det utåt sett verkar som om fokus för hälsorådets aktiviteter är just att fika så är det egentliga syftet att förebygga utanförskap och förhoppningsvis bygga broar mellan människor som kanske annars inte skulle umgås.

Fika för hälsan

Förra veckan genomförde vi lite extra stora och många evenemang som faller inom det beskrivna syftet med vårt hälsoråd ovan. Denna vecka som inkluderar den aktivitet vi här registrerar anordnade vi tre event. Naturligtvis vårt vanliga onsdagsfika men på tisdagen bakade vi även äpplepaj till alla som ville ha och så avslutade vi veckan med skördefest på fredagen då vi lagade mattillsammans i skolans café. Tillagningen föregicks av egen skörd av, potatis, rödbetor, morot, kålrot och äpplen samt egenplockade kantareller. Efterrätten bestod av en paj som vi gjorde på egenplockade blåbär, äpplen och rabarber. Vi kokade även saft på svarta och röda vinbär.

Man fick anmäla sitt intresse under hela veckan om man ville vara med på fredagen. Anledningen till att det behövdes en anmälan var enbart för att vi skulle kunna beräkna hur mycket vi skulle skörda. Det är nog också därför vi fick in några nya namn som också blivit medlemmar via er hemsida under veckan.

Vilka effekter kan ni se av hälsorådets aktiviteter?

Det känns som om vi stadigt växer och fler och fler kommer på våra onsdagsfikor. Alla kanske inte är registrerade medlemmar men alla får vara med. Effekten är således att fler känner gemenskap och med det känner färre sig utanför. Det påverkar sammanhållningen på ett mycket positivt sätt.

1500
kr
FRISKVÅRDS-
BIDRAG
No items found.

Nyfiken på fler hälsofrämjande aktiviteter?

Inspireras av fler hälsofrämjande aktiviteter