Hälsorådet SportaLagom IF

Hälsorådet SportaLagom IF har som syfte att de som deltar i aktiviteterna ska få idrotta och ha roligt tillsammans. Aktiviteterna varierar beroende på årstid och när det är varmt ute så är fokus på att spela fotboll eller att jogga och under de kallare månaderna så spelas det ishockey. Dessutom finns möjlighet att kunna hyra en gymnastiksal och då görs olika aktiviteter beroende på vad som finns tillgängligt. Tanken är att kombinera pulshöjande aktiviteter med glädje och gemenskap för att stärka både den fysiska och psykiska hälsan.

Bollsporter gav ökad hälsa

Något som har blivit tydligt under pandemin är hur viktigt det är för välmåendet att man rör på sig så det har vi tagit fasta på. De barn och unga som har varit friska har varit välkomna att delta i olika aktiviteter och vi har haft grupper som varit uppdelade utifrån ålder. På torsdagar har vi haft två olika åldersgrupper som spelar innebandy eller fotboll när det är varmt ute och så har vi en grupp med äldre deltagare som spelar innebandy, basket eller fotboll.

Hur är aktiviteterna hälsofrämjande?

Framför allt handlar det om att den fysiska och psykiska hälsan stärks men vi kan även se andra positiva effekter. När barnen rör på sig och samtidigt har roligt med varandra främjar det en bättre gemenskap och sammanhållning. Vi märker även att de barn och unga som är något försiktiga välkomnas i gemenskapen och känner sig accepterade. Detta har resulterat i att de hela tiden blir modigare och modigare.

2825

No items found.

Nyfiken på fler hälsofrämjande aktiviteter?

Inspireras av fler hälsofrämjande aktiviteter