Hälsorådet 123fika

Så främjar Hälsorådet barn och ungas hälsa

Hälsorådet 123 Fika startades 2019 med syfte att skapa gemenskap bland eleverna på skolan och komma bort ifrån betygshetsen och istället snacka över en fika. Att ha kul över klassgränserna är viktigt för den psykiska hälsan. Aktiviteterna stärker också just gemenskapen och sammanhållningen som ger ökad psykisk hälsa. På den här hälsofrämjande aktiviteten var det skördefest.

Att skörda kantareller tillsammans ger ökad hälsa

Här beskriver Hälsorådet med egna ord sin hälsofrämjande aktivitet

Hälsorådets syfte är ju att främja psykiskt välmående genom att ha en fast tid i veckan då vem som helst kan komma till skolans café och socialisera sig. Vi har en fast tid i veckan då vem som helst kan komma till skolans café och socialisera sig.

Våra aktiviteter går vanligtvis ut på att baka eller avnjuta köpt fika men det egentliga syftet är att förebygga utanförskap och bygga broar mellan människor som kanske annars inte skulle umgås.

Utöver vårt vanliga onsdagsfika ordnar vi även några större event där alla i skolan är välkomna. Den här terminen arrangerade vi skördefest. Då vi lagade mat av egen skörd tillsammans i skolans café. Skörden bestod av potatis, rödbetor, morot, kolrot, äpplen och bär samt egenplockade kantareller. Till efterrätt lagades en paj på blåbär, äpplen och rabarber och så kokade vi saft på svarta och röda vinbär. Man fick anmäla sitt intresse att vara med på skördefesten under hela veckan, så att vi kunde beräkna hur mycket vi skulle skörda, det är nog också därför vi fick in några nya namn som också blivit medlemmar via Reactas hemsida under veckan.

1500
kr
FRISKVÅRDS-
BIDRAG
No items found.

Nyfiken på fler hälsofrämjande aktiviteter?

Inspireras av fler hälsofrämjande aktiviteter