Förstärkt stöd till hälsofrämjande arbete

Coronakrisen har gjort det svårt för skolor och mötesplatser att fortsätta arbeta hälsofrämjande. Dock ser vi att skolor och mötesplatser som arbetar med vår modell med Hälsoråd inte drabbats lika hårt.

- En faktor till att skolor & mötesplatser som arbetar med Hälsoråd inte drabbats lika hårt, är att drivet och motivationen (empowerment) ligger hos barn & unga själva, säger David Nilsson, generalsekreterare på Reacta.

Samtidigt har vi snabbt kunna ställa om med digitala kurser och nätverksträffar till alla som stödjer Hälsoråden. Vi har också gjort en mall för extra årsmöte till Hälsoråden så de kan utöka och ändra sitt syfte och hälsofrämjande aktivitet som passar under coronatider. Läs mer →

Nu förstärker vi stödet ännu mer till alla skolor och mötesplatser som arbetar med Hälsoråd! Under hösten kommer vi hålla i tre digitala nätverksträffar. Här kan du ställa frågor, få framgångsrika exempel på hur hälsoarbetet kan organiseras med Hälsoråd, samt inspiration till att komma igång. Alla är välkomna och träffarna är kostnadsfria.

Här kan du se alla nätverksträffarna och boka din plats. Läs mer →

Här kan du ta del av Reactas hela stödlista för att arbeta med Hälsoråd i skolan eller på mötesplatsen:

Stödlista

Klicka vidare för att ta del av allt stöd eller kontakta oss för att veta mer.

  • Digital kurs i ”Psykisk hälsa” med fokus på anpassat hälsofrämjande arbete under Covid-19. Läs mer →
  • Extra handledning och coachning till samordnare och stödjare. Kontakta oss på 08-940 410 eller info@reacta.se för att boka en tid.
  • Digitala infoträffar. Läs mer →
  • Riktade medel för miniprojekt till Hälsoråd, skolor och mötesplatser, för att anpassa det hälsofrämjande arbetet under Covid-19. Läs mer →
  • Mall till Hälsoråd för extra årsmöte, för att enkelt kunna lägga till hälsofrämjande aktiviteter som går att genomföra under coronakrisen. Läs mer →
  • Digitala kurser, nätverksträffar och webbinarium. Läs mer →
  • Information om hur Folkhälsomyndighetens rekommendationer kan appliceras i det hälsofrämjande arbetet. Läs mer →

Har du frågor och vill hjälp med ett förstärkt hälsofrämjande arbete med Hälsoråd på er skola eller mötesplats? Tveka inte att ringa oss på 08-940 410, måndag-torsdag mellan 9-16. Det går också utmärkt att mejla oss på info@reacta.se eller chatta med oss på vår hemsida.

Från: