Förstärkt stöd till hälsofrämjande arbete

Coronakrisen har gjort det svårt för skolor och mötesplatser att fortsätta arbeta hälsofrämjande och planerade uppstarter uteblir. Resultatet är det hälsofrämjande arbetet minskar kraftigt. Se Reactas undersökning om hälsofrämjande arbete under Covid-19 Läs mer →

För att bromsa denna utveckling kommer vi ge ett förstärkt stöd till alla skolor och mötesplatser genom att arrangera tre digitala nätverksträffar. Här kan du ställa frågor, få framgångsrika exempel på hur hälsoarbetet kan organiseras med Hälsoråd, samt inspiration till att komma igång. Alla är välkomna och träffarna är kostnadsfria.

Här kan du se alla nätverksträffarna och boka din plats. Läs mer →

Här kan du ta del av Reactas hela stödlista för att arbeta med Hälsoråd i skolan eller på mötesplatsen:

Stödlista

Klicka vidare för att ta del av allt stöd eller kontakta oss för att veta mer.

  • Digital kurs i ”Psykisk hälsa” med fokus på anpassat hälsofrämjande arbete under Covid-19. Läs mer →
  • Extra handledning och coachning till samordnare och stödjare. Kontakta oss på 08-940 410 eller info@reacta.se för att boka en tid.
  • Digitala infoträffar. Läs mer →
  • Riktade medel för miniprojekt till Hälsoråd, skolor och mötesplatser, för att anpassa det hälsofrämjande arbetet under Covid-19. Läs mer →
  • Mall till Hälsoråd för extra årsmöte, för att enkelt kunna lägga till hälsofrämjande aktiviteter som går att genomföra under coronakrisen. Läs mer →
  • Digitala kurser, nätverksträffar och webbinarium. Läs mer →
  • Information om hur Folkhälsomyndighetens rekommendationer kan appliceras i det hälsofrämjande arbetet. Läs mer →

Har du frågor och vill hjälp med ett förstärkt hälsofrämjande arbete med Hälsoråd på er skola eller mötesplats? Tveka inte att ringa oss på 08-940 410, måndag-torsdag mellan 9-16. Det går också utmärkt att mejla oss på info@reacta.se eller chatta med oss på vår hemsida.

Från:
Reacta

Det går snabbt och enkelt

Kom igång enkelt i fyra steg

Kom igång genom fyra enkla steg. Börja med att prenumerera på nyhetsbrevet med senaste nytt om hälsofrämjande arbete. Boka sedan ett kostnadsfritt möte och få information om hur ni kan kan lyfta ert hälsofrämjande arbete. Vi kommer med tips, inspiration och framgångsrika exempel från andra skolor och mötesplatser. Därefter analyserar vi tillsammans ert nuläge och behov. Utifrån kartläggningen tar vi fram en skräddarsydd helhetslösning för just er verksamhet med fokus på hur ni kan starta upp arbetet. Vi hjälper er genom hela processen.  

Tveka inte att kontakta oss om ni behöver hjälp eller stöd på info@reacta.se, 08-940 410 eller i chatten nere till höger.