Arbeta hälsofrämjande trots Corona?

Är det möjligt att arbeta hälsofrämjande i coronatider eller ska vi prioritera bort det? Vad händer om vi slutar arbeta hälsofrämjande? Bibehåller elever i skolan och besökare på mötesplatser sin fysiska och psykiska hälsa eller kommer den minska. Vad händer då?

Vi ser varje dag hur alla skolor och mötesplatser som arbetar med Reactas modell bibehåller och ökar sin psykisk och fysiska hälsa. Läs mer→ Att sluta arbeta hälsofrämjande ger inga negativa effekter direkt. Hur länge bibehåller våra barn och unga den psykiska och fysiska hälsa som de har? Går det fortare om det finns mycket oro som med Covid-19? Det är något vi inte vet idag men vi vet att utan hälsofrämjande aktiviteter kommer ohälsan öka och resiliensen (motståndskraften) minska. Oro, rädslor och ångest blir svårare att hantera och blir lätt en negativ spiral. Därför är det än viktigare i kristider att fortsätta arbeta hälsofrämjande och göra alla de saker som gör att vi mår bra.

Vi kan tillsammans fortsätta arbeta hälsofrämjande och stödja alla hälsoråd men samtidigt följa Folkhälsomyndighetens råd och minska smittspridningen. Vi på Reacta finns här som alltid med stöd och kunskap. Redo att hjälpa till där det behövs. Snart kommer vi lansera flera utbildningar och träffar digitalt och vi fortsätter dela ut friskvårdsbidrag, för att alla barn och unga i Sverige ska kunna göra hälsofrämjande aktiviteter.

Vi har också samlat tips, pepp och idéer för att ni alla fantastiska samordnare och stödjare ska kunna fortsätta arbeta hälsofrämjande med Reactas modell och samtidigt inte sprida smitta. Här finns både något för er som varit igång ett tag och för er som vill få hjälp att starta ett arbete med att lyfta ert hälsofrämjande arbete till en ny nivå med Reactas modell.

Ladda ner alla tips och idéer här!

Ladda ner Folkhälsomyndighetens rekommendationer här!

Från:

Det går snabbt och enkelt

Kom igång enkelt i fyra steg

Kom igång genom fyra enkla steg. Börja med att prenumerera på nyhetsbrevet med senaste nytt om hälsofrämjande arbete. Boka sedan ett kostnadsfritt möte och få information om hur ni kan kan lyfta ert hälsofrämjande arbete. Vi kommer med tips, inspiration och framgångsrika exempel från andra skolor och mötesplatser. Därefter analyserar vi tillsammans ert nuläge och behov. Utifrån kartläggningen tar vi fram en skräddarsydd helhetslösning för just er verksamhet med fokus på hur ni kan starta upp arbetet. Vi hjälper er genom hela processen.  

Tveka inte att kontakta oss om ni behöver hjälp eller stöd på elevhalsa@reacta.se, 08-940 410 eller i chatten nere till höger.