Ny utbildning - Diplomerad hälsorådscoach!

Vill du arbeta mer hälsofrämjande och öka barns och ungas psykiska och fysiska hälsa? Öka tryggheten, gemenskapen och skapa bättre förutsättningar för lärande på din skola eller mötesplats?  Då ska du gå vår diplomerade utbildning till hälsorådscoach. Utbildningen görs tillsammans med utbildare och föreläsare från flera högskolor och universitet. Efter utbildning kan du framgångsrikt coacha barn och unga att starta och driva hälsoråd som en del i det hälsofrämjande arbetet på din skola eller mötesplats. Läs mer om hälsoråd →

Utbildningen ger dig både forskning, teori och praktiskt kunnande att coacha hälsoråd. Vi varvar korta föreläsningar med praktiskt arbete i grupper där du får öva och bygga upp färdigheter i att använda Reactas tre metoder, vårt material och digitala mallar. Arbetet är konkret, praktiskt och evidensabserad med dokumenterad effekt. Läs mer om effekterna här →

Utbildningen består av tre delar och sker digitalt på Zoom. Du väljer själv de datum som passar dig. Del ett av utbildningen fokuserar på metoden motiverande samtal så att du kan öka barns och ungas motivation att starta hälsoråd och göra hälsofrämjande aktiviteter. I del två får du kunskaper att identifiera vad som är hälsofrämjande gentemot förebyggande och åtgärdande arbete. Här får du också föreningskunskap så att du kan coacha medlemmar, ordförande, sekreterare och kassören i hälsorådet. Del tre ger dig kunskaper att coacha barn och unga i att planera, genomföra och utvärdera hälsofrämjande aktiviteter. Vi avslutar utbildningen med att repeterera hur ett årsmöte genomförs så att fler engageras i hälsorådsarbetet.

Del 1: Att motivera barn och unga att starta hälsoråd

Hur motiverar man barn och unga att starta hälsoråd och göra hälsofrämjande aktiviteter för sin hälsa? Ett hälsofrämjande arbete med barn och unga börjar med att skapa intresse & engagemang att göra hälsofrämjande aktiviteter i hälsoråd.

Del ett erbjuds vid följande tillfällen:
15 september. Läs mer →
5 oktober. Läs mer →
11 november. Läs mer →

Del 2: Att starta hälsoråd

I del två börjar vi med att fördjupa oss i definitionen av hälsofrämjande, förebyggande och åtgärdande arbete. Detta gör vi för att du ska kunna identifiera och fokusera på barn och ungas initiativ till hälsofrämjande aktiviteter som de vill göra i hälsoråden. Därefter kommer vi arbeta med Reactas två andra metoder, föreningsbildande och empowerment.

Del två erbjuds vid följande tillfällen:

29 september. Läs mer →
19 oktober. Läs mer →
25 november. Läs mer →

Del 3: Att planera, genomföra och utvärdera hälsofrämjande aktiviteter

Nu är det dags att coacha barn och unga vidare så att de kan planera, genomföra och utvärdera en första hälsofrämjande aktivitet. För att aktiviteterna i hälsorådet ska få effekt på barn och ungas hälsa behöver de uppfylla Reactas kriterier som baseras på WHO och Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Här får du i grupp träna på och diskutera hur du gör hälsorådets aktiviteter inkluderande så att alla kan delta (människovärdesprincipen) samt hur de skapar positivt engagemang, empowerment, medvetenhet och gemenskap.

Del tre erbjuds vid följande tillfällen:

13 oktober. Läs mer →
2 november. Läs mer →
9 december. Läs mer →

Gått stödjarutbildningen?

Har du tidigare gått vår stödjarutbildning kommer du få ett erbjudande att fortbilda dig till hälsorådscoach i höst. Du kan också välja att gå hela utbildningen igen och fräscha upp dina kunskaper. För att fortsätta coacha hälsoråd behöver du genomfört fortbildningen senast den 31 december 2021.

Fler kurstillfällen
Från:
REACTA

Det går snabbt och enkelt

Kom igång enkelt i fyra steg

Kom igång genom fyra enkla steg. Börja med att prenumerera på nyhetsbrevet med senaste nytt om hälsofrämjande arbete. Boka sedan ett kostnadsfritt möte och få information om hur ni kan kan lyfta ert hälsofrämjande arbete. Vi kommer med tips, inspiration och framgångsrika exempel från andra skolor och mötesplatser. Därefter analyserar vi tillsammans ert nuläge och behov. Utifrån kartläggningen tar vi fram en skräddarsydd helhetslösning för just er verksamhet med fokus på hur ni kan starta upp arbetet. Vi hjälper er genom hela processen.  

Tveka inte att kontakta oss om ni behöver hjälp eller stöd på info@reacta.se, 08-940 410 eller i chatten nere till höger.