Du och dina kollegor är varmt välkomna till en kostnadsfri och fantastisk eftermiddag där ni får ta del av en evidensbaserad och hälsofrämjande modell med fokus på hur ni i er verksamhet kan arbeta än mer hälsofrämjande med fina effekter på barns och ungas psykiska, fysiska och sociala välbefinnande! Tillsammans med elever, personal och rektor från Duveholms anpassade gymnasium presenterar Reacta den hälsorådsmodell som fått elever på Duveholms anpassade gymnasium att prova på nya hälsofrämjande aktiviteter, utveckla sina sociala förmågor, samt i högre utsträckning känna sig delaktiga i skoldagen.

Vad kan jag förvänta mig?

Förutom att på ett mycket inspirerande sätt få information om vilka effekter arbetet med Reactas hälsorådsmodell har på barn och unga, får ni även ta del av arbetet med arvsfondsprojektet Jämlik hälsa för alla som drivs av Reacta och riktar sig till barn och unga inom anpassad skola. Ni kommer också få konkreta och avgörande tips gällande framgångsfaktorer för att arbeta hälsofrämjande tillsammans med barn och unga.

Under eftermiddagen bjuder Reacta på fika, mingel och nätverkande med Duveholms anpassade gymnasium och intilliggande kommuners anpassade skolor och verksamheter.  Du och dina kollegor ges en unik chans att under eftermiddagen kunna reflektera över var just er verksamhet är i ert hälsofrämjande arbete och få möjlighet att vässa det arbetet.

Gör som Duveholmsgymnasiet och många andra skolor redan har gjort - Ta del av information kring hur hälsorådsmodellen kan göra skillnad för barn och unga i just din verksamhet!

Vi ses den 15 oktober 2024 kl. 15:00 - 17:00 på Duveholmsgymnasiet.

Varmt välkommen med din anmälan!

Sagt om Reactas kurser

Föreläsare

Maria Almroth
Skolutvecklare
  • Konkreta exempel på hur ni kan organisera och strukturera ett framgångsrikt elevhälsoarbete
  • Ta del av effekter och framgångsfaktorer i ett hälsofrämjande arbete med hälsoråd
  • Erfarenhetsutbyte och nätverkande

ladda ner program
Kursavgift
Kostnadsfritt
ingår
Fika
2024-10-15
plats och TID
Duveholmsgymnasiet, kl. 15-17
Målgrupp
Rektor, EHT-personal samt lärare och övrig personal.

Vi hjälper er hela vägen

Systematiskt hälsofrämjande arbete

Reacta har stor vana att hjälpa skolor och mötesplatser att lyfta sitt hälsofrämjande arbete till en ny nivå. Steg 1 i arbetet är att prenumerera på nyhetsbrevet med senaste nytt om hälsofrämjande arbete med hälsoråd. Här får ni inspiration från andra skolor och mötesplatser, senaste forskningen och framgångsrika exempel på systematiskt hälsofrämjande arbete med effekter på hälsa och lärande.

Boka sedan in er kostnadsfritt på en infoträff om hur ni kan kan lyfta ert hälsofrämjande arbete till en ny nivå. Här får ni tips, verktyg, framgångsrika exempel från skolor som redan arbetar hälsofrämjande med hälsoråd, effekterna av deras arbete liksom forskning och evidens.

I steg tre kartlägger vi ert hälsofrämjande arbete utifrån det systematiska kvalitetsarbetet där ni får hjälp att identifiera "Var är vi?" och "Vart ska vi?" och "Hur gör vi?", liksom era möjligheter att lyfta ert hälsofrämjande arbete med hälsoråd. I steg fyra hjälper vi er att starta upp ert arbete utifrån kartläggningen. Vi hjälper er genom hela processen att få effekter på barns och ungas psykiska, fysiska och sociala välbefinnande.

Tveka inte att kontakta oss om ni behöver hjälp eller stöd på info@reacta.se, 08-940 410 eller i chatten nere till höger.

Fler kurser

Du kanske är intresserad av dessa också

Utbilda dig till diplomerad hälsorådscoach och coacha barn och unga i hälsoråd!

Maria Almroth

Framgångsfaktorer för att lyfta det hälsofrämjande arbetet!

Framgångsfaktorer för att lyfta det hälsofrämjande arbetet!

Maria Almroth

Framgångsfaktorer för att lyfta det hälsofrämjande arbetet!

Maria Almroth

Framgångsfaktorer för att lyfta det hälsofrämjande arbetet!

Två dagar fyllda med inspiration, erfarenhetsutbyte och ny kunskap