Vill du utveckla särskolans hälsofrämjande arbete?

Utvecklingsprojekt för barn och unga i särskolan

Arbetar du skolan och har erfarenhet av elever i särskolan? Brinner du för utvecklingsarbete och vill göra skillnad för barns och ungas hälsa, på riktigt? Då ska du söka tjänsten som skolutvecklare hos oss!

Vi på Reacta hjälper skolor och mötesplatser att lyfta sitt hälsofrämjande arbete till en ny nivå med hjälp av hälsoråd. Hälsoråd är små föreningar i skolan eller på mötesplatsen, där barn och unga demokratiskt planerar och genomför hälsofrämjande aktiviteter som t.ex. fotboll för att må bra, skridskor, pyssel för psykisk hälsa, rastaktiviteter, simning och mycket mer.  

Om dig

Vi söker efter dig som vill projektleda ett större projekt, där du tillsammans med personal i tre särskolor i Sverige anpassar vår evidensbaserade och beprövade modell. Målet är att fler särskolor snabbt och enkelt ska kunna starta och driva ett hälsofrämjande arbete med hälsoråd, i vilka fler barn och unga i särskolan kan bibehålla och öka sitt psykiska, fysiska och sociala välbefinnande.

Som skolutvecklare driver du projektet framåt tillsammans med personal på kansliet och personal på projektskolorna. I rollen som skolutvecklare behöver du både erfarenhet av arbete med elever i gymnasiesärskolan eller i grundsärskolans senare år, liksom vana att coacha skolpersonal i utvecklingsarbete. Vi tror att du idag arbetar i skolan som t.ex. lärare, skolsköterska, specialpedagog, förstelärare, speciallärare eller kurator.

Vi söker efter dig som är strukturerad, en doer och har vana vid att driva projekt i hamn. Du förstår vikten av att bygga starka relationer med projektdeltagarna och är duktig på att dokumentera och marknadsföra dina resultat och framgångar.  

Vi erbjuder

Vi erbjuder ett utvecklande arbete där du är i spjutspetsen i det hälsofrämjande arbetet i skolan. Ditt arbete kommer att vara en viktig del i vårt utvecklingsarbete, då projektet efter tre år ska ingå i vår ordinarie verksamhet och göra det möjligt för hundratals särskolor att lyfta sitt hälsofrämjande arbete.  

När du arbetar på Reacta får du trevliga och engagerade kollegor, 500 kr i friskvårdsbidrag, betald friskvårdstimme varje vecka och en flexibel arbetsplats som ger plats både för arbete och en aktiv fritid. Välkommen att ansöka och bli en del av vårt härliga team och gör skillnad för barns och ungas hälsa, på riktigt.  

Anställningen

Tillsvidare 100 %, startar med 6 månaders provanställning.  
500 kr i friskvårdsbidrag per månad.  
Arbetet innebär resor till Stockholm och Skåne under vissa perioder.  
Tjänsten kommer vara placerad på Reactas kommande kansli, centralt i Katrineholm.  

Ansökan

Sista ansökningsdag 26 mars. Intervjuer sker löpande.  

Ansökan
Från:
REACTA