Reacta är med och utvecklar digital yoga

Reacta har startat ett samarbete med Skolyoga inom projektet Yoga Digital. Projektet har fått stöd med 1 552 410 kr för att stärka gymnasielevers psykiska hälsa och välmående med digital yoga. Målet är att utveckla en app med yoga övningar och tillhörande material. Appen ska användas både i och utanför skolan i hälsoråd och leda till minskad stress, ångest, oro och öka välmående och självledarskap.

Projektet ska även ta fram kring tjänster kopplat till materialet, som workshops och läger. Målgruppen kommer finnas med i alla delar av projektet och de elever som deltar aktivt ska kunna tillgodoräkna sig gymnasiepoäng i olika ämnen. Tillsammans med skolorna utvecklas en modell för en sådan ämnesintegrering.

Vill din skola och dina elever delta? Anmäl dig till kursen Mindfulness & Yoga i skolan den 21 november där vi presenterar mer om projektet och det finns möjligheter att ställa frågor både till Reacta och Skolyoga. Anmäl dig här!

Alternativt kontakta Fredrik Thelander på 073-424 54 04 eller fredrik.thelander@reacta.se.

Läs mer
Fredrik Thelander
Nationell samordnare, Reacta
Från:

Det går snabbt och enkelt

Kom igång enkelt i fyra steg

Kom igång genom fyra enkla steg. Börja med att prenumerera på nyhetsbrevet med senaste nytt om hälsofrämjande arbete. Boka sedan ett kostnadsfritt möte och få information om hur ni kan kan lyfta ert hälsofrämjande arbete. Vi kommer med tips, inspiration och framgångsrika exempel från andra skolor och mötesplatser. Därefter analyserar vi tillsammans ert nuläge och behov. Utifrån kartläggningen tar vi fram en skräddarsydd helhetslösning för just er verksamhet med fokus på hur ni kan starta upp arbetet. Vi hjälper er genom hela processen.  

Tveka inte att kontakta oss om ni behöver hjälp eller stöd på info@reacta.se, 08-940 410 eller i chatten nere till höger.