Reactaföreläsaren Anna Duberg mottagare av Guldskalpellen 2019

Guldskalpellen är ett årligt pris som delats ut av tidskriften Dagens Medicin sedan 2006. Priset belönar insatser och initiativ som leder till ökad kvalitet på sjukvården i Sverige.

För en del deltagare på Reactas kurser så är Anna Duberg bekant och därför känns det extra roligt att Anna nu har belönats för sitt dansprojekt Dans för hälsa för ungdomar med psykisk ohälsa.

– Det känns fantastiskt och jag är väldigt glad och stolt. Det här är så viktigt. Det är så många som jobbar med den stora frågan psykisk ohälsa bland unga, och det kan behövas lite medvind. Det här är ändå en ny tanke och ett nytt sätt att möta psykisk ohälsa, som kanske till en början kan mötas med viss fundersamhet. Det är inte alltid självklart att få igenom en idé som anses ny. På vissa orter går det jättebra men på andra håll kan det vara svårare. På ställen där man börjat med detta är de inblandade överväldigade över hur bra det går. Det här är ett tydligt bevis på att synen har breddats på hur vi kan bemöta psykisk ohälsa.

Anna Duberg medverkar på höstens kurs Elevhälsans hälsofrämjande arbete.

Från:

Det går snabbt och enkelt

Kom igång enkelt i fyra steg

Kom igång genom fyra enkla steg. Börja med att prenumerera på nyhetsbrevet med senaste nytt om hälsofrämjande arbete. Boka sedan ett kostnadsfritt möte och få information om hur ni kan kan lyfta ert hälsofrämjande arbete. Vi kommer med tips, inspiration och framgångsrika exempel från andra skolor och mötesplatser. Därefter analyserar vi tillsammans ert nuläge och behov. Utifrån kartläggningen tar vi fram en skräddarsydd helhetslösning för just er verksamhet med fokus på hur ni kan starta upp arbetet. Vi hjälper er genom hela processen.  

Tveka inte att kontakta oss om ni behöver hjälp eller stöd på elevhalsa@reacta.se, 08-940 410 eller i chatten nere till höger.