Vilka skyddsfaktorer främjas när skolan arbetar med Hälsoråd? Hur påverkar det elevers psykiska hälsa i skolan? Vad säger forskningen och hur stärker det evidensen att arbeta med Hälsoråd i skolan? Välkommen till ett webbinarium där vi får senaste forskningen och konkreta verktyg som främjar psykisk hälsa genom gemenskap, demokrati och positivt engagemang. Nyfiken på vad Hälsoråd är? Läs mer →

Samordnare Eva Persson, kurator på Novia Engelska skolan berättar hur arbetet med Reactas modell bibehåller och ökar elevernas psykiska hälsa genom att öka skyddsfaktorer som påverkar deras psykiska hälsa. Hur stärker Reactas modell och arbetet i Hälsoråden dessa skyddsfaktorer? Hur kan arbetet konkret organiseras och vad vinner du som personal i skolan på att arbeta hälsofrämjande?

Ylva B. Almqvist (docent i sociologi och lektor i folkhälsovetenskap vid Institutionen för folkhälsovetenskap på Stockholms universitet) presenterar senaste forskningen hur skolan kan öka jämlikheten och hälsan hos våra elever genom livet. Vilka skyddsfaktorer påverkar den psykiska hälsan hos barn och unga? Hur kan skolan öka jämlikheten i barn och ungas psykiska hälsa? 

Efter föreläsningarna diskuterar vi i grupper hur den senaste forskningen kan användas i arbetet med Hälsoråd i skolan. Ylva B Almquist är med och svarar på frågor tillsammans med samordnare Eva Persson.

Välkommen till ett webbinarium där du får senaste forskningen och evidens att arbeta med Hälsoråd i skolan.  

Program
15.00 Välkomna
15.10 Ylva B Almquist - Skola, ojämlikhet och hälsa genom livet
15.30 Samordnare Eva Persson - Att arbeta med Hälsoråd i skolan
15.40 Fika och diskussion i grupper
16.00 Avslutning

OBS! Är din skola stödmedlem kan du beställa en fikakupong vid anmälan och betala med kompetensstödet.

Sagt om Reactas kurser

Föreläsare

Ylva B Almquist
Forskare på Stockholms universitet
Fredrik Thelander
Nationell samordnare, Reacta
Eva Persson
Eva Persson, skolkurator och samordnare för Hälsoråden på Novia Engelska skolan.
  • Få senaste forskningen
  • Inspiration till hälsofrämjande arbete med evidens och effekter
  • Konkreta verktyg du kan använda direkt i ditt arbete
ladda ner program
Kursavgift
Kostnadsfritt
ingår
2020-12-08
plats och TID
Digital på plattformen Zoom
Målgrupp
För dig som arbetar i grundskolan, gymnasiet eller på en mötesplats som skolsköterska, fritidsledare, lärare, ungdomscoach, kurator, idrottslärare, skolledare, skolpsykolog, specialpedagog m.fl.

Vi hjälper er hela vägen

Systematiskt hälsofrämjande arbete

Reacta har stor vana att hjälpa skolor och mötesplatser att lyfta sitt hälsofrämjande arbete till en ny nivå. Steg 1 i arbetet är att prenumerera på nyhetsbrevet med senaste nytt om hälsofrämjande arbete med hälsoråd. Här får ni inspiration från andra skolor och mötesplatser, senaste forskningen och framgångsrika exempel på systematiskt hälsofrämjande arbete med effekter på hälsa och lärande.

Boka sedan in er kostnadsfritt på en infoträff om hur ni kan kan lyfta ert hälsofrämjande arbete till en ny nivå. Här får ni tips, verktyg, framgångsrika exempel från skolor som redan arbetar hälsofrämjande med hälsoråd, effekterna av deras arbete liksom forskning och evidens.

I steg tre kartlägger vi ert hälsofrämjande arbete utifrån det systematiska kvalitetsarbetet där ni får hjälp att identifiera "Var är vi?" och "Vart ska vi?" och "Hur gör vi?", liksom era möjligheter att lyfta ert hälsofrämjande arbete med hälsoråd. I steg fyra hjälper vi er att starta upp ert arbete utifrån kartläggningen. Vi hjälper er genom hela processen att få effekter på barns och ungas psykiska, fysiska och sociala välbefinnande.

Tveka inte att kontakta oss om ni behöver hjälp eller stöd på info@reacta.se, 08-940 410 eller i chatten nere till höger.

Fler kurser

Du kanske är intresserad av dessa också

Utbilda dig till diplomerad hälsorådscoach och coacha barn och unga i hälsoråd!

Två dagar fyllda med inspiration, erfarenhetsutbyte och ny kunskap