Yoga i skolan ger eleverna verktyg för livet

I Håbo kommun, belägen strax norr om Stockholm med Bålsta som huvudort, har skolyogan kommit för att stanna. Där har ansvariga inom barnomsorg, grundskola och gymnasieskola alla varit i kontakt med skolyoga, med blandat resultat.

– Vi är inne på den femte av tolv förskolor som får utbildning nu. Det vi sett är att pedagogerna, när de fått utbildning i yoga, känner att de får verktyg som de verkligen kan använda, till exempel i arbetet med värdegrunder. Det faller väldigt väl ut, säger Anna Walterholm, verksamhetschef för förskolorna i Håbo kommun.

Läs mer
Från:

Det går snabbt och enkelt

Kom igång enkelt i fyra steg

Kom igång genom fyra enkla steg. Börja med att prenumerera på nyhetsbrevet med senaste nytt om hälsofrämjande arbete. Boka sedan ett kostnadsfritt möte och få information om hur ni kan kan lyfta ert hälsofrämjande arbete. Vi kommer med tips, inspiration och framgångsrika exempel från andra skolor och mötesplatser. Därefter analyserar vi tillsammans ert nuläge och behov. Utifrån kartläggningen tar vi fram en skräddarsydd helhetslösning för just er verksamhet med fokus på hur ni kan starta upp arbetet. Vi hjälper er genom hela processen.  

Tveka inte att kontakta oss om ni behöver hjälp eller stöd på info@reacta.se, 08-940 410 eller i chatten nere till höger.