WHO: Svenska barn rör sig mindre - sämst i Norden

Barn och unga rör sig för lite – och svenskar är sämst i Norden när det kommer till motion. Det konstaterar världshälsoorganisationen WHO. Och det är i många höginkomstländer, som Sverige som utvecklingen går åt fel håll. I Sverige har fysiskt inaktiva barn ökat till 84,7 %. Någon som oroar forskare då allt fler barn rör sig inte.

En metod för att få barn & unga mer aktiva är att starta och driva hälsoråd. 68 % av barn & unga som gör hälsofrämjande aktiviteter i hälsoråd ökar sin fysiska rörelse och 70 % ökar sin psykiska hälsa.


Läs mer
Från:

Det går snabbt och enkelt

Kom igång enkelt i fyra steg

Kom igång genom fyra enkla steg. Börja med att prenumerera på nyhetsbrevet med senaste nytt om hälsofrämjande arbete. Boka sedan ett kostnadsfritt möte och få information om hur ni kan kan lyfta ert hälsofrämjande arbete. Vi kommer med tips, inspiration och framgångsrika exempel från andra skolor och mötesplatser. Därefter analyserar vi tillsammans ert nuläge och behov. Utifrån kartläggningen tar vi fram en skräddarsydd helhetslösning för just er verksamhet med fokus på hur ni kan starta upp arbetet. Vi hjälper er genom hela processen.  

Tveka inte att kontakta oss om ni behöver hjälp eller stöd på info@reacta.se, 08-940 410 eller i chatten nere till höger.