Vad vill barn & unga göra för att må bra?

Följande hälsoråd har blivit medlemmar i Reacta under de senaste veckorna:

  • All Stylez
  • Basket på Hvitfeldtska
  • dA daNcerS
  • Filosofiska föreningen
  • Globalas konstförening
  • Poolarna
  • The Queens
  • Vallda Freerun

När ett hälsoråd startar får de ange hälsorådets syfte. Barn & unga är kreativa i sina tankar om vad de vill göra. Det låter som om de kommer att ha trevligt i sina hälsoråd.

- Vi vill gemensamt delta i en grupp där vi får prata om sådant vi tycker är intressant och roligt. Vi vill främja fria och öppna filosofiska samtal utanför skoltid som är öppet för alla. (Filosofiska föreningen)

- Att spela basket för att fler ska kunna ha något att göra under raster och alla håltimmar vi har. Vårt schema ger långa håltimmar, ibland upp till tre timmar vilket leder till att många väljer att åka hem eller shoppa.(Basket på Hvitfeldtska)

- Vi vill träffas efter skoltid för att spela basket och prova andra bollsporter för att stärka vår sammanhållning, vår hälsa och ha roligt tillsammans. (The Queens)

- Öka gemenskapen på skolan och därmed öka den psykiska hälsan. Vi vill göra olika aktiviteter tillsammans som exempelvis filmvisning och fotboll för att ha kul med varandra och mötas över programgränser och årskurser, och släppa stress från skolan. Aktiviteterna annonseras i god tid i förväg och alla elever på skolan är välkomna att delta kostnadsfritt. (Poolarna)

- Vi ska dansa. Dans är bra för hälsan och med musiken blir man glad. Tack vare dansen kan vi få ut våra känslor och må bättre. (dA daNcerS)

- Vi är en dansgrupp som dansar med olika stilar. Vi dansar för publiken och visar att barn är lika kapabla som vuxna. Vi kommer att skapa koreografier och visa upp på olika ställen i stan för att visa att dans är kul och coolt! (All Stylez)

- Vi vill skapa denna förening för att uppmuntra sporten Parkour/Freerun hos unga i alla åldrar som ger aktiv rörelse så väl som en gemenskap som skall kunna hjälpa att förbättra sammanhållningen mellan alla aktiva. Målet är självklart i första hand att alla skal kunna vara med och känna en glädje inom sporten men också för att kunna bli bättre och förgylla sina drömmar. (Vallda Freerun)

- Vi vill ha en plats för alla medlemmar att få lugn genom olika former av konst och skapande. Vi vill erbjuda en mysig och kreativ atmosfär för att motverka stress och öka gemenskap på skolan. (Globalas konstförening)

Läs mer
Från: