Unga rör sig mindre än innan pandemin

Grethe Fochsen är utredare på Folkhälsomyndigheten och följer den internationella forskningen om hur pandemin påverkar våra levnadsvanor.

Hon har bland annat tittat på aktuella siffror över stillasittande och daglig motion:

– Där tycker jag att forskningen är ganska samstämmig, att man ser en ganska kraftig nedgång i den fysiska aktiviteten på befolkningsnivå. Särskilt bland barn och unga, där ser vi en nedgång i fysisk aktivitet i alla åldrar, säger hon.

Läs mer
Från:

Det går snabbt och enkelt

Kom igång enkelt i fyra steg

Kom igång genom fyra enkla steg. Börja med att prenumerera på nyhetsbrevet med senaste nytt om hälsofrämjande arbete. Boka sedan ett kostnadsfritt möte och få information om hur ni kan kan lyfta ert hälsofrämjande arbete. Vi ger tips, pep och framgångsrika exempel från andra skolor och mötesplatser. Därefter analyserar vi tillsammans ert nuläge och behov. Utifrån kartläggningen tar vi fram en skräddarsydd helhetslösning just för er verksamhet och hur ni kan starta upp arbetet. Vi hjälper er genom hela processen.  

Tveka inte att kontakta oss om ni behöver hjälp eller stöd på elevhalsa@reacta.se, 08-940 410 eller i chatten nere till höger.