Tidiga insatser för hälsofrämjande vanor

Som en del i Socialstyrelsens projekt för att stödja hälso- och sjukvården vid införandet av nationella riktlinjer för prevention och behandling vid ohälsosamma levnadsvanor deltog ordföranden i riksföreningen för skolsköterskor i ett samarbete med svensk sjuksköterskeförening.

Resultatet av samarbetet blev olika material med fokus på tidiga insatser för hälsofrämjande vanor hos barn och unga. Materialet består av en broschyr och fem informationsblad som riktar sig till vårdnadshavare, en powerpointpresentation för att prata om levnadsvanor med elever eller vårdnadshavare samt ett dokument om visuellt stöd och en bakgrundstext till skolsköterskorna.

Materialet är kostnadsfritt och finns digitalt för nedladdning.

Klicka här
Från:
Riksföreningen för skolsköterskor

Det går snabbt och enkelt

Kom igång enkelt i fyra steg

Kom igång genom fyra enkla steg. Börja med att prenumerera på nyhetsbrevet med senaste nytt om hälsofrämjande arbete. Boka sedan ett kostnadsfritt möte och få information om hur ni kan kan lyfta ert hälsofrämjande arbete. Vi kommer med tips, inspiration och framgångsrika exempel från andra skolor och mötesplatser. Därefter analyserar vi tillsammans ert nuläge och behov. Utifrån kartläggningen tar vi fram en skräddarsydd helhetslösning för just er verksamhet med fokus på hur ni kan starta upp arbetet. Vi hjälper er genom hela processen.  

Tveka inte att kontakta oss om ni behöver hjälp eller stöd på info@reacta.se, 08-940 410 eller i chatten nere till höger.