Skolsköterska? Bli vår nationella elevhälsosamordnare!

Vill du ge skolan kunskap att arbeta hälsofrämjande för att stoppa psykisk och fysisk ohälsa hos unga? Är du social, drivande och har minst tre års erfarenhet av hälsofrämjande arbete i skolan som skolsköterska? Då kan du vara vår nya nationella elevhälsosamordnare!

Reacta är en oberoende ideell organisation som arbetar hälsofrämjande för att stoppa psykisk och fysiska ohälsa hos unga. Vi gör detta genom att öka skolans kunskaper och ge stöd genom vår modell – Hälsorådsmodellen.

Om tjänsten

Som elevhälsosamordnare ansvarar du för:

  • Konferenser med fokus på hälsofrämjande arbete
  • Samordnarutbildningen
  • Beställningsföreläsningar och handledning på skolor
  • Lokala samordnare & regionsamordnare

Du är vårt ansikte utåt och ger kunskap & stöd till alla skolor som arbetar med Hälsorådsmodellen. Du samordnar och koordinerar arbetet nationellt med hjälp av våra lokala samordnare på varje skola. I arbetet ingår att bygga upp ett nätverk av regionala samordnare.

Som nationell elevhälsosamordnare är du ansvarig för våra högkvalitativa konferenser och kurser till skolan med fokus på elevhälsans hälsofrämjande arbete. Varje konferens och kurs är ett projekt där du tar fram attraktiva ämnen på konferenser, skapar inbjudningar, säljer konferensplatser, till det praktiska genomförandet och uppföljningen.

I ditt arbete ingår att ha daglig kontakt med personal inom skolan, liksom forskare och praktiker inom det hälsofrämjande arbetet. Du kommer utbilda lokala samordnare i Hälsorådsmodellen på vår samordnarutbildning, tillsammans med föreläsare från högskolor, universitet och ideella organisationer. Några gånger i månaden besöker du skolor och samordnare som behöver stöd och kunskap i det hälsofrämjande arbetet. Där föreläser, handleder eller genomför du workshops för skolpersonal och inspirerar elever. En del resor ingår därför i arbetet.

Vi söker
Vi söker dig som har minst tre års erfarenhet av hälsofrämjande arbete i skolan som skolsköterska. Har du erfarenhet av att föreläsa, samordna och koordinera är det positivt men inget krav. Vi ser gärna att du har ett stort kontaktnätverk med elevhälsan och älskar kontakt med människor per telefon, mejl och i fysiska möten. Har du arbetat framgångsrikt med Hälsorådsmodellen är du vår toppkandidat!

Kommunikativ
Du har dagligen kontakt med målgruppen och föreläsare både per telefon och sociala medier. Genom ditt kommunikativa och sociala sätt engagerar du målgruppen att öka sina kunskaper att starta ett hälsofrämjande arbete med Hälsorådsmodellen.

Målinriktad
Du är målinriktad och kan balansera ett affärstänk med Reactas ideella syfte att stoppa suicid, missbruk och annan ohälsa genom Hälsorådsmodellen.

Utbildning och erfarenhet
Legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning till skolsköterska eller mot barn och unga. Du har minst tre års erfarenhet av hälsofrämjande arbete som skolsköterska i grundskolan eller gymnasiet. Har du arbetat hälsofrämjande med Hälsorådsmodellen och är utbildad samordnare är det positivt men inget krav.

Strukturerad
Som nationell elevhälsosamordnare arbetar du med flera olika moment samtidigt och trivs att arbeta mot deadlines. För att nå målen planerar, prioriterar och strukturerar du ditt arbete självständigt.

Vi erbjuder
Vi erbjuder en lugn arbetsmiljö där vi värnar om personalens hälsa. Som anställd på Reacta får du 500 kr i friskvårdsbidrag per månad, möjlighet att träna på lunchen på Friskis och Svettis som ligger i samma hus. Vi har skrivbord som har specialanpassade med gå-band och motionscykel. Du kombinerar lätt fritid och arbete framgångsrikt med våra flexibla arbetstider, möjlighet att kompa vid sjukdom och få full lön med stor möjlighet att påverka arbetstider. I tjänsten får du arbeta med varierande arbetsuppgifter och vara med i kampen att stoppa ungas ohälsa på riktigt.

Om Reacta
Reacta är en ideell förening. Det betyder att vi är en icke-vinstdrivande riksorganisation som styrs av våra medlemsföreningar – Hälsoråd. Vi är religiöst och politiskt obundna.

Vår viktigaste uppgift är att öka det hälsofrämjande arbetet utifrån ett salutogent perspektiv. D.v.s. stärka de faktorer som bidrar till att unga är friska och har en bra hälsa, istället för att utgå ifrån det patogena perspektivet som beskriver varför unga t.ex. utvecklar suicidtankar.  

Vi inspirerar och engagerar 100-tals skolor varje år med hjälp av högkvalitativa utbildningar, material och stöd. Våra utbildningar skapas i samarbete med högskolor, universitet och andra ideella organisationer. Vår verksamhet gör det möjligt för flera tusen unga att göra hälsofrämjande aktiviteter för att må bra.

Reacta finansieras genom Folkhälsomyndigheten och Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor. Vi sitter i ljusa nya lokaler högst upp, centralt i Jakobsberg. På kansliet arbetar sex personer och på distans riksordförande och styrelsen.

Start
Ht-19

Omfattning
Heltid

Ansökan
Sista ansökningsdag 23 augusti. Klicka här för att söka.

Anställningsform
Tillsvidareanställning. Anställningen startar med 6 månaders provanställning. Vi har kollektivavtal genom IDEA och Unionen!

Från:

Det går snabbt och enkelt

Kom igång enkelt i fyra steg

Kom igång genom fyra enkla steg. Börja med att prenumerera på nyhetsbrevet med senaste nytt om hälsofrämjande arbete. Boka sedan ett kostnadsfritt möte och få information om hur ni kan kan lyfta ert hälsofrämjande arbete. Vi kommer med tips, inspiration och framgångsrika exempel från andra skolor och mötesplatser. Därefter analyserar vi tillsammans ert nuläge och behov. Utifrån kartläggningen tar vi fram en skräddarsydd helhetslösning för just er verksamhet med fokus på hur ni kan starta upp arbetet. Vi hjälper er genom hela processen.  

Tveka inte att kontakta oss om ni behöver hjälp eller stöd på elevhalsa@reacta.se, 08-940 410 eller i chatten nere till höger.