Skolkuratorsdagarna (6)7-8 oktober 2019

Utanförskap bland barn och unga – Hur skolkuratorn kan vara en del i det våldsförebyggande arbetet och i arbetet mot främlingsfientlighet och extremism.

I oktober anordnar Sveriges Skolkuratorers Förening en 2-dagars fortbildning inom högaktuella ämnesområden.
En skräddarsydd konferens för Skolkuratorer.
Efter flera år med deltagarrekord säkra din plats redan nu!

Sveriges Skolkuratorers Förenings målsättning är att fortbildningsdagarna varje år ska ge dig som skolkurator ökad kunskap kring aktuell forskning, metodik och juridik. Konferensen är  också en unik mötesplats för professionellt utbyte med kollegor från hela landet.  Under årets Skolkuratorsdagar, med temat ”Utanförskap bland barn och unga”, ställs frågan hur skolkuratorn kan vara en del i det våldsförebyggande arbetet och i arbetet mot främlingsfientlighet och extremism. Deltagarna kommer att få ta del av de olika föreläsarnas forskning, erfarenheter och praktiska arbete för att förebygga och motverka detta samt även hur skolkuratorer kan vara en del i ovanstående viktiga arbete. Under dagarna kommer det att erbjudas intressanta föreläsningar av bland annat Martin Forster och Alexandra Pascalidou.

De senaste åren har intresset för Skolkuratorsdagarna vuxit enormt och engagerar nu alltfler deltagare per år – säkra din plats redan nu!

Från:

Det går snabbt och enkelt

Kom igång enkelt i fyra steg

Kom igång genom fyra enkla steg. Börja med att prenumerera på nyhetsbrevet med senaste nytt om hälsofrämjande arbete. Boka sedan ett kostnadsfritt möte och få information om hur ni kan kan lyfta ert hälsofrämjande arbete. Vi kommer med tips, inspiration och framgångsrika exempel från andra skolor och mötesplatser. Därefter analyserar vi tillsammans ert nuläge och behov. Utifrån kartläggningen tar vi fram en skräddarsydd helhetslösning för just er verksamhet med fokus på hur ni kan starta upp arbetet. Vi hjälper er genom hela processen.  

Tveka inte att kontakta oss om ni behöver hjälp eller stöd på elevhalsa@reacta.se, 08-940 410 eller i chatten nere till höger.