Särskild satsning i utsatta områden

Vi vill fånga och stärka den stora kompetens och kraft som finns hos barn och unga i utsatta områden

Nu gör vi en särskild satsning i utanförskapsområden för en jämlik hälsa. Psykisk ohälsa bland barn ökar och är vanligare bland barn som bor i socioekonomiskt utsatta grupper. Det får stora samhällsekonomiska konsekvenser och innebär ett stort mänskligt lidande som ofta följer den drabbade genom hela livet.

Reacta vill göra det enklare för barn i särskilt utsatta områden att starta Hälsoråd och därmed öka sitt självbestämmande. Vi gör därför en riktad insats i form av högre närvaro på de mötesplatser där barn finns i 23 särskilt utsatta områden.

Målgruppen är alla barn mellan 6-18 som besöker områdets mötesplatser som fritidsgård eller allaktivitetshus. Fler kontakter, högre närvaro och mer uppföljning satsas för att nå fler barn och unga.

Vår vision är att alla skolor & mötesplatser har aktiva hälsoråd för att stärka barns hälsa på lång sikt.

Från:
Reacta

Det går snabbt och enkelt

Kom igång enkelt i fyra steg

Kom igång genom fyra enkla steg. Börja med att prenumerera på nyhetsbrevet med senaste nytt om hälsofrämjande arbete. Boka sedan ett kostnadsfritt möte och få information om hur ni kan kan lyfta ert hälsofrämjande arbete. Vi kommer med tips, inspiration och framgångsrika exempel från andra skolor och mötesplatser. Därefter analyserar vi tillsammans ert nuläge och behov. Utifrån kartläggningen tar vi fram en skräddarsydd helhetslösning för just er verksamhet med fokus på hur ni kan starta upp arbetet. Vi hjälper er genom hela processen.  

Tveka inte att kontakta oss om ni behöver hjälp eller stöd på info@reacta.se, 08-940 410 eller i chatten nere till höger.