Rörelserik skolväg ska få barnen att röra på sig

För att motverka stillasittande bland skolbarn blir stadsdelen Ersboda i Umeå först i Sverige med att skapa en rörelserik skolväg.

Det är det kommunala bostadsbolaget Bostaden och initiativet för rörelserikedom, Change the game, som i ett gemensamt projekt tillsammans med Ersdungens skola vill få skolbarn att välja en mer aktiv väg till skolan.

Wictor Lundström, Change the game

– Det är vår skyldighet att prova alla sätt för att bryta den stillasittande trenden bland våra barn, säger Wictor Lundström är projektkoordinator och rörelseinstruktör på Change the game.

Från:

Det går snabbt och enkelt

Kom igång enkelt i fyra steg

Kom igång genom fyra enkla steg. Börja med att prenumerera på nyhetsbrevet med senaste nytt om hälsofrämjande arbete. Boka sedan ett kostnadsfritt möte och få information om hur ni kan kan lyfta ert hälsofrämjande arbete. Vi kommer med tips, inspiration och framgångsrika exempel från andra skolor och mötesplatser. Därefter analyserar vi tillsammans ert nuläge och behov. Utifrån kartläggningen tar vi fram en skräddarsydd helhetslösning för just er verksamhet med fokus på hur ni kan starta upp arbetet. Vi hjälper er genom hela processen.  

Tveka inte att kontakta oss om ni behöver hjälp eller stöd på info@reacta.se, 08-940 410 eller i chatten nere till höger.