Rörelsecoacher ska få fart på Everödseleverna

Barn rör alldeles för lite på sig. Det vill man ändra på i Everöd där skolan nu drar man igång en rörelsesatsning tillsammans med Skåneidrotten.

  • WHO rekommenderar att alla barn rör sig minst en timme om dan. Men det klarar bara 22% av flickorna och 44% av pojkarna i dag.
  • Personal på skolan har gått utbildning för rörelsecoacher för att kunna inspirera till kul fysiska lekar och aktiviteter på rasterna.
  • Under tisdagskvällen drar satsningen igång med ett möte där föräldrarna får veta mer om planerna.

Från:

Det går snabbt och enkelt

Kom igång enkelt i fyra steg

Kom igång genom fyra enkla steg. Börja med att prenumerera på nyhetsbrevet med senaste nytt om hälsofrämjande arbete. Boka sedan ett kostnadsfritt möte och få information om hur ni kan kan lyfta ert hälsofrämjande arbete. Vi kommer med tips, inspiration och framgångsrika exempel från andra skolor och mötesplatser. Därefter analyserar vi tillsammans ert nuläge och behov. Utifrån kartläggningen tar vi fram en skräddarsydd helhetslösning för just er verksamhet med fokus på hur ni kan starta upp arbetet. Vi hjälper er genom hela processen.  

Tveka inte att kontakta oss om ni behöver hjälp eller stöd på info@reacta.se, 08-940 410 eller i chatten nere till höger.