Rörelse och hälsosam mat är centrala komponenter för barns hälsa – även under kris

Generation Pep och Reacta arbetar för att alla barn och unga ska må bra och ha viljan och möjligheten att leva ett hälsosamt och aktivt liv.

Vi vet att rörelse och hälsosamma matvanor kan förebygga en rad sjukdomar så som hjärt-kärlsjukdomar, cancer, diabetes typ-2, fetma och depression. Vi vet också att rörelse kan ge en direkt effekt med att vi kan känna oss gladare direkt efter att vi rört på oss då endorfiner frigörs.

Just nu vet vi att flera barn är hemma, framförallt då de har lindriga förkylningar och är man sjuk är det självklart viktigt med vila. I takt med att personal blir sjuk ökar risken för att fler barn behöver hållas hemma från förskola och skola även om de själva är friska. Forskning visar att barn äter mest grönsaker, frukt och bär när de går i skolan, likaså rör barn på sig som mest under skoldagar.

Generation Pep har därför samlat en rad tips på olika rörelseaktiviteter och hälsosamma recept för att underlätta situationen för familjer, och för att inspirera till att fortsätta med rörelse och äta hälsosamt även under rådande omständigheter.

Ladda ner alla tips här nedan!

Ladda ner
Från:

Det går snabbt och enkelt

Kom igång enkelt i fyra steg

Kom igång genom fyra enkla steg. Börja med att prenumerera på nyhetsbrevet med senaste nytt om hälsofrämjande arbete. Boka sedan ett kostnadsfritt möte och få information om hur ni kan kan lyfta ert hälsofrämjande arbete. Vi kommer med tips, inspiration och framgångsrika exempel från andra skolor och mötesplatser. Därefter analyserar vi tillsammans ert nuläge och behov. Utifrån kartläggningen tar vi fram en skräddarsydd helhetslösning för just er verksamhet med fokus på hur ni kan starta upp arbetet. Vi hjälper er genom hela processen.  

Tveka inte att kontakta oss om ni behöver hjälp eller stöd på info@reacta.se, 08-940 410 eller i chatten nere till höger.