Riksårsmötet 2023

Nu är det dags för riksårsmötet i Reacta den 27-28 maj i Malmö. På riksårsmötet är alla hälsoråd med genom sina ombud och beslutar om Reactas verksamhet, val av styrelse m.m. Ombud väljer varje hälsoråd på sitt egna årsmöte.  

Nomineringar

Reacta styrs av riksstyrelsen som består av medlemmar i hälsoråden som hälsorådscoacher, samordnare och barn och unga som gör hälsofrämjande aktiviteter. På årsmötet röstar årsmötet t.ex. fram vilka som ska sitta i riks-styrelsen. Vill du ta nästa steg och göra det möjligt för fler barn och unga att starta och driva hälsoråd? Är du t.ex. skolsköterska, kurator, lärare, rektor, fritidsledare eller lärare? Då behöver vi dig! Nominera dig själv eller någon annan du tycker borde sitta i styrelsen. Att nominera någon innebär att man ger förslag på att den personen ska sitta i styrelsen. På riksårsmötet röstar alla ombud på de som nominerats. Sista dag att nominera är 17 april.

Vill du nominera (ge förslag på) personer till styrelsen: Klicka här→

Motioner

Alla medlemmar i Reactas hälsoråd kan skicka in motioner. Motioner är förslag på vad Reacta ska genomföra. T.ex. Jag föreslår att alla hälsoråd ska ha en hälsofest den 1 september. Eller t.ex. Jag föreslår att alla samordnare ska få en fortbildning i föreningskunskap för att bättre kunna stötta hälsoråden på årsmötena. Sista dag att skicka in motioner är 24 mars.

Motioner skickar du in här (förslag som riksårsmötet tar beslut om). Klicka här→

Nominera till Reactapriset

Under årsmötet 2014 bestämde medlemmarna att Reacta varje år ska uppmärksamma ett hälsoråd genom ett pris, Reactapriset. Det vinnande hälsorådet får äran och 5000 kronor till sin verksamhet! Det är ni medlemmar som nominerar och alla hälsoråd går att nominera.

”Varje år ska Reacta-priset delas ut till det hälsoråd som under året utmärkt sig på ett särskilt sätt. Det kan vara medlemmar som aldrig tidigare varit föreningsaktiva men som tar steget och bildar ett hälsoråd på ett nytt och spännande hälsotema. Det kan vara ett hälsoråd som lyckats samla många nya medlemmar under året. Det kan vara ett hälsoråd som skapar ett nytt koncept för aktiviteter som många medlemmar får glädje av och som kanske sprider sig till andra delar av landet. Det kan vara ett hälsoråd som är duktiga på att marknadsföra sig själva och Reacta i media eller i sin lokala omgivning. Det kan vara ett hälsoråd som tar sig an en särskilt viktig och behjärtansvärd verksamhet.”

Priset är 5000 kronor och går oavkortat till det vinnande hälsorådet. Reactas kansli tar emot nomineringar och riksstyrelsen fattar beslut om vilket hälsoråd som vinner. Den eller de i Reactas riksstyrelse som är medlem i ett nominerat hälsoråd deltar inte i beslutet.

Sista dag att nominera är den 21 april.  Klicka här→

Från:
REACTA