Reacta ska analysera ungdomspolitiken till regeringen

Reacta har blivit inbjuden av regeringen att inkomma med analyser ur vår verksamhets perspektiv med syfte att utveckla regeringens ungdomspolitik. Vi startar nu arbetet och bjuder in alla alla skolor och fritidsverksamheter som är stödmedlemmar liksom alla unga, stödjare och samordnare i hälsoråden att delta och bidra till analysen som Reacta ska lämna till regeringen. Vi välkomnar också alla som inte är medlemmar men som är intresserade av hälsofrämjande arbete.

Analysen kommer ske på flera plan som t.ex. på nätverksträffar, sociala medier, kursdagar och på gemenskapsträffar med unga. Hur ska ungdomspolitiken se ut för att alla barn och unga i Sverige ska må bra och fortsätta må bra?  Behövs det mer resurser till elevhälsan? Mer satsningar på psykisk hälsa? Eller hälsopedagoger på varje skola? Mer idrott i skolan? Fler satsningar på ungas hälsa på fritiden? Tydligare styrning av det hälsofrämjande arbetet i skolan? Lämna ditt bidrag eller ring eller mejla oss. Vi vill höra vad du tycker är viktigt!

Här är nuvarande ungdomspolitiska handlingsprogram.

Lämna förslag, tankar och idéer direkt här.

Eller ring oss på 08-940 410

eller mejla till elevhalsa@reacta.se

Läs mer
Från:

Det går snabbt och enkelt

Kom igång enkelt i fyra steg

Kom igång genom fyra enkla steg. Börja med att prenumerera på nyhetsbrevet med senaste nytt om hälsofrämjande arbete. Boka sedan ett kostnadsfritt möte och få information om hur ni kan kan lyfta ert hälsofrämjande arbete. Vi kommer med tips, inspiration och framgångsrika exempel från andra skolor och mötesplatser. Därefter analyserar vi tillsammans ert nuläge och behov. Utifrån kartläggningen tar vi fram en skräddarsydd helhetslösning för just er verksamhet med fokus på hur ni kan starta upp arbetet. Vi hjälper er genom hela processen.  

Tveka inte att kontakta oss om ni behöver hjälp eller stöd på info@reacta.se, 08-940 410 eller i chatten nere till höger.