Psykiatriker: ”Unga är mer sårbara för stressen än äldre”

De senaste åren har trenden varit tydlig: Aldrig förr har så många svenskar varit sjukskrivna på grund av psykisk ohälsa. Den största anledningen till det är stress.

Bland kvinnor mellan 25 och 29 år har antalet sjukskrivna på grund av stressdiagnoser ökat med 370 procent sedan 2011. Det rapporter SVT:s Uppdrag granskning.

– Alla människor påverkas av det samhälle som man lever i. I vårt samhället har vi orimliga krav på individen samtidigt som vi ställer höga krav på prestation. Helst ska man lösa sina egna problem och samtidigt kan man jämföra sina prestationer på sociala medier, vilket gör att det är lätt att inte räcka till, säger Ullakarin Nyberg, psykiatriker och överläkare.

Från:

Det går snabbt och enkelt

Kom igång enkelt i fyra steg

Kom igång genom fyra enkla steg. Börja med att prenumerera på nyhetsbrevet med senaste nytt om hälsofrämjande arbete. Boka sedan ett kostnadsfritt möte och få information om hur ni kan kan lyfta ert hälsofrämjande arbete. Vi kommer med tips, inspiration och framgångsrika exempel från andra skolor och mötesplatser. Därefter analyserar vi tillsammans ert nuläge och behov. Utifrån kartläggningen tar vi fram en skräddarsydd helhetslösning för just er verksamhet med fokus på hur ni kan starta upp arbetet. Vi hjälper er genom hela processen.  

Tveka inte att kontakta oss om ni behöver hjälp eller stöd på info@reacta.se, 08-940 410 eller i chatten nere till höger.