Projektträff i projektet "Jämlik hälsa för alla"

”Jämlik hälsa för alla” – ett treårigt arvsfondsprojekt riktat direkt mot målgruppen barn och unga inom grundsär- och gymnasiesärskola

Under två dagar i början av februari samlades elever och personal från deltagande projektskolor i Vaxholm för att tillsammans arbeta med projektet ”Jämlik hälsa för alla”.

Projektskolorna Häggviksgymnasiet och Duveholmsgymnasiet är gymnasiesärskolor som aktivt arbetar med att lyfta sitt hälsofrämjande arbete genom Reactas evidensbaserade modell. Inom ramen för arvsfondsprojektet arbetar elever på projektskolorna fram eventuella anpassningar för att modellen ska vara än mer tillgänglig för elever med IF för det är så viktigt att hälsorådsarbete fungerar för alla!

Vid projektträffen identifierade eleverna vad som kan vara utmanande och klurigt när man startar upp ett hälsorådsarbete. Bra jobbat alla elever och tack för era kloka tankar! Projektet går nu vidare med att arbeta fram anpassningar enligt elevernas olika förslag.

Vill du också göra skillnad för era elevers välbefinnande, systematisera ert hälsofrämjande arbete och låta barn och unga med IF få en unik röst gällande hälsofrämjande skolutveckling i praktiken?

Då är du varmt välkommen att kontakta Maria Almroth som är projektledare för projektet.

maria.almroth@reacta.se eller 08-940 410

Från:
Reacta