Pandemin har försämrat elevers psykiska hälsa

Enligt en ny undersökning gjord av Akademikerförbundet SSR som baseras på intervjuer med 952 skolkuratorer visar resultatet att den psykiska hälsan hos unga i alla åldrar har försämrats kraftigt under pandemiåret. Det har talats om en "förlorad generation" och undersökningen visar att en stor andel elever känner sig utanför, är ledsna och deppiga utan att veta varför och att det har blivit vanligare att elever skolkar från undervisningen.

Heike Erkers, ordförande i Akademikerförbundet SSR, framhåller att samhället riskerar att gå ur pandemin med en stor social skuld.

Läs mer
Från:
Akademikerförbundet SSR

Det går snabbt och enkelt

Kom igång enkelt i fyra steg

Kom igång genom fyra enkla steg. Börja med att prenumerera på nyhetsbrevet med senaste nytt om hälsofrämjande arbete. Boka sedan ett kostnadsfritt möte och få information om hur ni kan kan lyfta ert hälsofrämjande arbete. Vi kommer med tips, inspiration och framgångsrika exempel från andra skolor och mötesplatser. Därefter analyserar vi tillsammans ert nuläge och behov. Utifrån kartläggningen tar vi fram en skräddarsydd helhetslösning för just er verksamhet med fokus på hur ni kan starta upp arbetet. Vi hjälper er genom hela processen.  

Tveka inte att kontakta oss om ni behöver hjälp eller stöd på info@reacta.se, 08-940 410 eller i chatten nere till höger.