Nytt sätt att redovisa från och med 1 jan 2022

För att ni ska få möjlighet att dela med er till Reacta av alla hälsofrämjande aktiviteter som görs i hälsoråden kommer ni från och med 1 januari 2022 att redovisa hälsorådens aktiviteter kvartalsvis. Tidigare har hälsorådet lämnat in ett årsmötesprotokoll där det framgått vad hälsorådet gjort under året och redovisat en hälsofrämjande aktivitet per kvartal, men från 2022 ska hälsoråden redovisa alla hälsofrämjande aktiviteter.

Redovisningen ska göras efter kvartalet är avslutat och senast 14 dagar in på det kommande kvartalet. Exempelvis, alla hälsofrämjande aktiviteter som genomförts under kvartal ett (jan-mars) redovisas senast 14 april, alla aktiviteter som gjorts under kvartal två (april-juni) redovisas senast 14 juli o.s.v.

Det nya sättet att redovisa ger hälsorådet möjlighet att lyfta det som görs men som annars inte blir synliggjort. Kvartalsredovisningarna kommer även att underlätta inför årsmötet då det gjorts sammanställningar tidigare av genomförda aktiviteter och även föreningens ekonomi.

Exempel på hälsofrämjande aktiviteter som ska finnas med i kvartalsredovisningen:

* Styrelsemöten

* Medlemsmöten

* Årsmöte

* Aktiviteter som står i verksamhetsplanen att hälsorådet ska genomföra

Vi vill även veta hur många deltagare som närvarade vid de olika aktiviteterna.

Som alltid kommer vi att säkerställa att ni har tydliga mallar att fylla i för att underlätta arbetet och har du några frågor eller funderingar om det nya sättet att redovisa så hör mer än gärna av dig till oss.

Från:
Reacta

Det går snabbt och enkelt

Kom igång enkelt i fyra steg

Kom igång genom fyra enkla steg. Börja med att prenumerera på nyhetsbrevet med senaste nytt om hälsofrämjande arbete. Boka sedan ett kostnadsfritt möte och få information om hur ni kan kan lyfta ert hälsofrämjande arbete. Vi kommer med tips, inspiration och framgångsrika exempel från andra skolor och mötesplatser. Därefter analyserar vi tillsammans ert nuläge och behov. Utifrån kartläggningen tar vi fram en skräddarsydd helhetslösning för just er verksamhet med fokus på hur ni kan starta upp arbetet. Vi hjälper er genom hela processen.  

Tveka inte att kontakta oss om ni behöver hjälp eller stöd på info@reacta.se, 08-940 410 eller i chatten nere till höger.