Nytt sätt att redovisa från och med 1 jan 2022

För att ni ska få möjlighet att dela med er till Reacta av alla hälsofrämjande aktiviteter som görs i hälsoråden kommer ni från och med 1 januari 2022 att redovisa hälsorådens aktiviteter kvartalsvis. Tidigare har hälsorådet lämnat in ett årsmötesprotokoll där det framgått vad hälsorådet gjort under året och redovisat en hälsofrämjande aktivitet per kvartal, men från 2022 ska hälsoråden redovisa alla hälsofrämjande aktiviteter.

Redovisningen ska göras efter kvartalet är avslutat och senast 14 dagar in på det kommande kvartalet. Exempelvis, alla hälsofrämjande aktiviteter som genomförts under kvartal ett (jan-mars) redovisas senast 14 april, alla aktiviteter som gjorts under kvartal två (april-juni) redovisas senast 14 juli o.s.v.

Det nya sättet att redovisa ger hälsorådet möjlighet att lyfta det som görs men som annars inte blir synliggjort. Kvartalsredovisningarna kommer även att underlätta inför årsmötet då det gjorts sammanställningar tidigare av genomförda aktiviteter och även föreningens ekonomi.

Exempel på hälsofrämjande aktiviteter som ska finnas med i kvartalsredovisningen:

* Styrelsemöten

* Medlemsmöten

* Årsmöte

* Aktiviteter som står i verksamhetsplanen att hälsorådet ska genomföra

Vi vill även veta hur många deltagare som närvarade vid de olika aktiviteterna.

Som alltid kommer vi att säkerställa att ni har tydliga mallar att fylla i för att underlätta arbetet och har du några frågor eller funderingar om det nya sättet att redovisa så hör mer än gärna av dig till oss.

Från:
Reacta