2000 mobilfria dagar - elever i Nynäshamn klarade utmaning

En kul utmaning för att få de unga att släppa mobilen och umgås på rasterna.

2 000 mobilfria dagar. Den utmaningen är nu avklarad och för eleverna på en skola i Nynäshamn väntar i veckan rektorns belöning som är en heldag på nöjesfältet.

Det var skolans rektor Kaj Majuris som gav de 200 eleverna utmaningen att tillsammans ha 2 000 mobilfria dagar. På bara 16 dagar samlades de mobilfria dagarna ihop. Rektorn menar att eleverna blev mer sociala när de inte hade mobilerna med till skolan.


Från:

Det går snabbt och enkelt

Kom igång enkelt i fyra steg

Kom igång genom fyra enkla steg. Börja med att prenumerera på nyhetsbrevet med senaste nytt om hälsofrämjande arbete. Boka sedan ett kostnadsfritt möte och få information om hur ni kan kan lyfta ert hälsofrämjande arbete. Vi kommer med tips, inspiration och framgångsrika exempel från andra skolor och mötesplatser. Därefter analyserar vi tillsammans ert nuläge och behov. Utifrån kartläggningen tar vi fram en skräddarsydd helhetslösning för just er verksamhet med fokus på hur ni kan starta upp arbetet. Vi hjälper er genom hela processen.  

Tveka inte att kontakta oss om ni behöver hjälp eller stöd på elevhalsa@reacta.se, 08-940 410 eller i chatten nere till höger.