Ny hemsida i betaversion

Nu släpper vi vår nya hemsida i betaversion. Betaversion innebär att hemsidan är under uppbyggnad. Den gamla hemsidan finns kvar på www.reacta.se under tiden vi bygger klart. Samtidigt passar vi på att vässa vårt budskap, slå ihop begrepp och släppa lite nyheter.

Vi har förstått att det kan vara svårt att hitta bland alla våra bidrag och det stöd vi ger. Därför har vi arbetat intensivt för att göra det enklare och tydligare. Hemsidan är vårt första steg i det arbetet och fler förbättringar är på gång. Håll utkik!

Här är en del av alla nyheter:

- Ett namn på föreningar. Lokalföreningar blir hälsoråd. Vi får ett namn för alla barn & unga som gör hälsofrämjande aktiviteter. Enklare och tydligare och hälsoråd behöver inte göras om till lokalföreningar när eleverna slutar skolan. Hälsoråd kan nu vara i skolan, på fritidsgården, allaktivitetshuset eller den plats unga bestämmer.  

- Friskvårdsbidrag till unga. Vi delar ut flera olika bidrag som aktivitetsbidrag, medlemsbidrag, bidrag för hälsofrämjande aktivitet. Alla bidrag samlas nu under ett namn - friskvårdsbidrag.

- Hälsoprojekt. Utvecklingsprojekt och engagemangsprojekt slås nu ihop och kallas hälsoprojekt.

- Starta hälsoråd blir enklare! Nu har vi gjort det enklare att starta hälsoråd. Förut krävdes att underskrifter skickades till Reacta på det konstituerande protokollet vid start och årsmöten. Något som tog mycket tid och upplevdes som krångligt där flera tappade engagemang under tiden. Vi har lyssnat och nu kan hälsorådet skriva ut protokollen och spara dem själva. Inget mer väntande på digitala underskrifter med felaktiga mejladresser. Nu gör Reacta endast stickprovskontroller för att säkerställa att underskrifter finns hos Hälsoråden.


Från:

Det går snabbt och enkelt

Kom igång enkelt i fyra steg

Kom igång genom fyra enkla steg. Börja med att prenumerera på nyhetsbrevet med senaste nytt om hälsofrämjande arbete. Boka sedan ett kostnadsfritt möte och få information om hur ni kan kan lyfta ert hälsofrämjande arbete. Vi kommer med tips, inspiration och framgångsrika exempel från andra skolor och mötesplatser. Därefter analyserar vi tillsammans ert nuläge och behov. Utifrån kartläggningen tar vi fram en skräddarsydd helhetslösning för just er verksamhet med fokus på hur ni kan starta upp arbetet. Vi hjälper er genom hela processen.  

Tveka inte att kontakta oss om ni behöver hjälp eller stöd på elevhalsa@reacta.se, 08-940 410 eller i chatten nere till höger.