Nominera till Reactapriset

Dags att nominera till Reactapriset!

Under årsmötet 2014 bestämde medlemmarna att Reacta varje år ska uppmärksamma ett hälsoråd genom ett pris, Reactapriset. Det vinnande hälsorådet får äran och 5000 kronor till sin verksamhet! Det är ni medlemmar som nominerar och alla hälsoråd går att nominera.

”Varje år ska Reacta-priset delas ut till det hälsoråd som under året utmärkt sig på ett särskilt sätt. Det kan vara medlemmar som aldrig tidigare varit föreningsaktiva men som tar steget och bildar ett hälsoråd på ett nytt och spännande hälsotema. Det kan vara ett hälsoråd som lyckats samla många nya medlemmar under året. Det kan vara ett hälsoråd som skapar ett nytt koncept för aktiviteter som många medlemmar får glädje av och som kanske sprider sig till andra delar av landet. Det kan vara ett hälsoråd som är duktiga på att marknadsföra sig själva och Reacta i media eller i sin lokala omgivning. Det kan vara ett hälsoråd som tar sig an en särskilt viktig och behjärtansvärd verksamhet.”

Priset är 5000 kronor och går oavkortat till det vinnande hälsorådet. Reactas kansli tar emot nomineringar och riksstyrelsen fattar beslut om vilket hälsoråd som vinner. Den eller de i Reactas riksstyrelse som är medlem i ett nominerat hälsoråd deltar  inte i beslutet.

Vinnare av Reactapriset 2017 och 2018 är:   

LA tjejgrupp - 2017 års vinnare av Reactapriset
En förening med ett brinnande intresse för att förändra. Med ett stort deltagande på nationella träffar och engagemang lokalt i deras skola & på fritiden har de gång på gång visat att deras engagemang och driv når fantastiska resultat. La tjejgrupp vill engagera flera till att må bra, vilket är precis det Reacta jobbar för.

Språkcaféet -2018 års vinnare av Reactapriset
Språkcafét riktar sig till elever som går på språkintroduktionsprogrammet och har genomfört aktiviteter som verkligen påverkar ungas förutsättningar i samhället. Genom detta har de breddat Reactas verksamhet med nytänkande kring hälsa. En förening med ett brinnande intresse för att förändra, inkludera, påverka och den snabbast växande föreningen senaste året.Med ett stort deltagande på nationella träffar och engagemang lokalt på deras skola har de gång på gång visat att deras engagemang och driv når fantastiska resultat.

Nominera ditt hälsoråd eller något annat hälsoråd här. Sista dag att nominera är den 30 november. Nominera genom att klicka här!

Har ni frågor?

Kontakta kansliet på:
08-940 410
info@reacta.se

Läs mer
Från:

Det går snabbt och enkelt

Kom igång enkelt i fyra steg

Kom igång genom fyra enkla steg. Börja med att prenumerera på nyhetsbrevet med senaste nytt om hälsofrämjande arbete. Boka sedan ett kostnadsfritt möte och få information om hur ni kan kan lyfta ert hälsofrämjande arbete. Vi kommer med tips, inspiration och framgångsrika exempel från andra skolor och mötesplatser. Därefter analyserar vi tillsammans ert nuläge och behov. Utifrån kartläggningen tar vi fram en skräddarsydd helhetslösning för just er verksamhet med fokus på hur ni kan starta upp arbetet. Vi hjälper er genom hela processen.  

Tveka inte att kontakta oss om ni behöver hjälp eller stöd på info@reacta.se, 08-940 410 eller i chatten nere till höger.