Fredagsmysklubben spelar minigolf i Tantolunden

Reactas hälsoråd kan göra en hälsofrämjande aktivitet för att känna extra gemenskap och göra något utanför det vanliga. De unga rapporterar då via en länk vad de har gjort och bifogar en bild och de får då ett extra Friskvårdsbidrag. Aktiviteten ska rymmas inom hälsorådets syfte.

På S:t Eriks gymnasiesäskola finns hälsorådet Fredagsmysklubben som för en tid sedan spelade minigolf i Tantolunden och så här skrev de "Eleverna hade en rolig eftermiddag och vi kunde anpassa aktiviteten så att alla kunde spela. De unga hade själva önskat aktiviteten så vi stöttade med att den skulle bli av genom att bestämma datum och boka banan. Vi var också med och spelade vilket gjorde att eleverna fick lite tips hur man kan spela. Eftersom de hade önskat aktiviteten var motivationen hög.
En framgångsfaktor var att vi inte gick banan i rätt ordning. Vi kunde gå till banor som var lediga och slapp då vänta. Eleverna fick också pröva sina favoritbanor flera gånger.
Genom att vi inte räknade poäng kunde vi lätt anpassa och låta eleverna utvecklas i egen takt."

Vill ditt hälsoråd också ha extra Friskvårdsbidrag läs mera här nedanför.

Från:

Det går snabbt och enkelt

Kom igång enkelt i fyra steg

Kom igång genom fyra enkla steg. Börja med att prenumerera på nyhetsbrevet med senaste nytt om hälsofrämjande arbete. Boka sedan ett kostnadsfritt möte och få information om hur ni kan kan lyfta ert hälsofrämjande arbete. Vi kommer med tips, inspiration och framgångsrika exempel från andra skolor och mötesplatser. Därefter analyserar vi tillsammans ert nuläge och behov. Utifrån kartläggningen tar vi fram en skräddarsydd helhetslösning för just er verksamhet med fokus på hur ni kan starta upp arbetet. Vi hjälper er genom hela processen.  

Tveka inte att kontakta oss om ni behöver hjälp eller stöd på elevhalsa@reacta.se, 08-940 410 eller i chatten nere till höger.