Med mindfulness kan skolan få till studiero och lugn

Katarina Laundy, doktorand på Sahlgrenska akademin och psykolog, är en av dem som ligger bakom en studie från år 2016 om mindfulness för barn i skolan. Många skolor ville delta i den.

– Intresset för mindfulness i skolan är väldigt stort. Lärare tycker det är väldigt tufft att stimulera barnen och att hålla deras uppmärksamhet. Det är svårt att få till studieron och lugn och ro i skolan. Därför famlar man efter metoder som kan hjälpa skolan med det, säger Laundy.

Katarina är en av Reactas föreläsare på kursen. Kom och lyssna på Katarina i Helsingborg eller i Stockholm.

Mindfulness & Yoga i skolan - 16 april i Helsingborg. Läs mer →

Mindfulness & Yoga i skolan - 7 maj i Stockholm. Läs mer →

Läs mer
Från:

Det går snabbt och enkelt

Kom igång enkelt i fyra steg

Kom igång genom fyra enkla steg. Börja med att prenumerera på nyhetsbrevet med senaste nytt om hälsofrämjande arbete. Boka sedan ett kostnadsfritt möte och få information om hur ni kan kan lyfta ert hälsofrämjande arbete. Vi kommer med tips, inspiration och framgångsrika exempel från andra skolor och mötesplatser. Därefter analyserar vi tillsammans ert nuläge och behov. Utifrån kartläggningen tar vi fram en skräddarsydd helhetslösning för just er verksamhet med fokus på hur ni kan starta upp arbetet. Vi hjälper er genom hela processen.  

Tveka inte att kontakta oss om ni behöver hjälp eller stöd på info@reacta.se, 08-940 410 eller i chatten nere till höger.