EU-film uppmärksammar  Malmaskolans resultat med elevhälsofrågor

I början av veckan hade Malmaskolan i Kolsva fint besök i form av ett filmteam från Belgien. De var där på uppdrag av EU-kommissionen för att uppmärksamma Malmaskolan och deras goda resultat i arbetet med elevhälsa och stöd till elever som riskerar att inte få godkända betyg.

Elevhälsoarbetet är inte en isolerad del av skolan i Kolsva, utan genomsyrar all verksamhet i skolområdet. Det är en viktig framgångsfaktor som bland annat lett till att 100 procent av alla elever i årskurs 9 blivit behöriga till gymnasiet många år i följd.

– Vi har hittat ett arbetssätt med elevhälsofrågor som involverar alla i personalen. På andra skolor kan det se ut så att det finns några i personalen som arbetar med elevhälsa och är som ett stöd till lärare. På Malmaskolan är alla i personalen involverade i elevhälsofrågor i sin lärarvardag, säger rektor Johan Hallberg.

Från:

Det går snabbt och enkelt

Kom igång enkelt i fyra steg

Kom igång genom fyra enkla steg. Börja med att prenumerera på nyhetsbrevet med senaste nytt om hälsofrämjande arbete. Boka sedan ett kostnadsfritt möte och få information om hur ni kan kan lyfta ert hälsofrämjande arbete. Vi kommer med tips, inspiration och framgångsrika exempel från andra skolor och mötesplatser. Därefter analyserar vi tillsammans ert nuläge och behov. Utifrån kartläggningen tar vi fram en skräddarsydd helhetslösning för just er verksamhet med fokus på hur ni kan starta upp arbetet. Vi hjälper er genom hela processen.  

Tveka inte att kontakta oss om ni behöver hjälp eller stöd på elevhalsa@reacta.se, 08-940 410 eller i chatten nere till höger.