Majas ridskola med käpphästar får unga flickor att röra på sig

När vi nås av allt fler larmrapporter om att unga flickar rör på sig allt mindre så är Majas initiativ en glädjande nyhet.

Unga tjejer från familjer med svag ekonomi idrottar allra minst, det visar en ny rapport. Men 12-åriga Maja Opacic hittade en lösning när ridning visade sig bli för dyrt. Och varje vecka leder hon nu gratis käpphästträning för barn i området.

– Man får lite samma känsla som att hoppa på en riktig häst, säger hon.

På en gräsplätt i Tallkrogen i södra Stockholm springer elva barn runt i full galopp. Förutom någon enstaka vattenpaus så pågår träningen oavbrutet i en timme. De som inte har med sig en egen käpphäst, får låna från någon av de tre tränarna. Käpphästarna är ofta barnens egna hantverk.

Varje onsdag, sedan ett och ett halvt år tillbaka tränar barnen i käpphästhoppning efter skolan.


Från:

Det går snabbt och enkelt

Kom igång enkelt i fyra steg

Kom igång genom fyra enkla steg. Börja med att prenumerera på nyhetsbrevet med senaste nytt om hälsofrämjande arbete. Boka sedan ett kostnadsfritt möte och få information om hur ni kan kan lyfta ert hälsofrämjande arbete. Vi kommer med tips, inspiration och framgångsrika exempel från andra skolor och mötesplatser. Därefter analyserar vi tillsammans ert nuläge och behov. Utifrån kartläggningen tar vi fram en skräddarsydd helhetslösning för just er verksamhet med fokus på hur ni kan starta upp arbetet. Vi hjälper er genom hela processen.  

Tveka inte att kontakta oss om ni behöver hjälp eller stöd på elevhalsa@reacta.se, 08-940 410 eller i chatten nere till höger.