Lättade restriktioner för föreningslivet

Den 21 januari lättade regeringen på restriktionerna på barn- och ungdomsaktiviteter inom föreningslivet som t.ex. hälsoråd i Reacta. Fortsatt ska föreskrifter och allmänna råd följas. Bedömningen görs eftersom de negativa effekterna blir för stora på barn och ungas hälsa. Detta innebär att alla hälsoråd nu får det lättare att genomföra årsmöten och hälsofrämjande aktiviteter i sina hälsoråd när det är möjligt.

Så här skriver regeringen:

Fritidsaktiviteter är viktiga för barn och ungas utveckling. Offentliga aktörer bör därför snarast möjligt återuppta verksamheterna för barn och unga födda 2005 och senare. Lokaler och anläggningar bör således hållas öppna för barn- och ungdomsaktiviteter. Sådana aktiviteter, såsom kulturskola, öppen fritidsverksamhet och aktiviteter inom föreningslivet, som kan genomföras utan ökad risk för smittspridning, bör fortgå i så stor utsträckning som möjligt om föreskrifter och allmänna råd kan följas. Bedömningen är att nyttan av att ha öppet överväger fördelarna med att hålla stängt. Barn och unga är inte drivande i pandemin. De negativa följder för barn och ungas hälsa som annars riskeras är betydande.

Den 4 februari gäller detta också för gymnasieungdomar. Så här skriver regeringen.

Regeringen anser dock att det är fortsatt viktigt att idrotts-, fritids-, och kulturaktiviteter för barn och unga, såväl utomhus som inomhus, fortsätter att hållas öppna. Detta gäller nu även aktiviteter för gymnasieungdomar.
Läs mer
Från:
Regeringen

Det går snabbt och enkelt

Kom igång enkelt i fyra steg

Kom igång genom fyra enkla steg. Börja med att prenumerera på nyhetsbrevet med senaste nytt om hälsofrämjande arbete. Boka sedan ett kostnadsfritt möte och få information om hur ni kan kan lyfta ert hälsofrämjande arbete. Vi kommer med tips, inspiration och framgångsrika exempel från andra skolor och mötesplatser. Därefter analyserar vi tillsammans ert nuläge och behov. Utifrån kartläggningen tar vi fram en skräddarsydd helhetslösning för just er verksamhet med fokus på hur ni kan starta upp arbetet. Vi hjälper er genom hela processen.  

Tveka inte att kontakta oss om ni behöver hjälp eller stöd på info@reacta.se, 08-940 410 eller i chatten nere till höger.