Långsiktiga planer skapar hållbara hälsoråd

För att få arbetet i ett hälsoråd att fungera bör de unga få hjälp att lägga upp långsiktiga planer med sina aktiviteter. Då vet de unga också vad aktiviteterna kommer att kosta för hälsorådet och medlemmarna får ta beslut om vad de vill göra och framför allt vilka aktiviteter de vill vara med på.

Under årsmötet i februari så tog hälsorådet Kultur & Hälsa i Simrishamn beslut om sina kommande planer under året:

Februari: Åka skridskor i Brösarp
Mars: Gårdlösaleden – vandring mm
April: Skrylle – vandring mm
Maj: Cykla dressin – St Olof - Gyllebo
Juni: Tosselilla?
Aug : Tobisviksbadet
Sep: Bowling
Okt: Bio
Nov: Disco
Dec: Julfest

Denna typ av aktiviteter blir ju relativt lätta att redovisa och få friskvårdsbidrag för. Förra året fick Kultur & Hälsa 10 550 kr från Reacta för sina redovisade aktiviteter.Det är också så hälsoråd får långsiktighet i sin verksamhet. Hälsorådet har även haft sex protokollförda styrelsemöten under året som gått. Nu är det inte ett måste att ha det så här strukturerat. Det är ju fördelen med Reactas modell att medlemmarna skapar sin egen variant, bara de har årsmöte senast 15 mars. Det är så här hälsoråd överlever från år till år och just nu är Kultur & Hälsa Reactas äldsta aktiva hälsoråd.

Från:
Reacta

Det går snabbt och enkelt

Kom igång enkelt i fyra steg

Kom igång genom fyra enkla steg. Börja med att prenumerera på nyhetsbrevet med senaste nytt om hälsofrämjande arbete. Boka sedan ett kostnadsfritt möte och få information om hur ni kan kan lyfta ert hälsofrämjande arbete. Vi kommer med tips, inspiration och framgångsrika exempel från andra skolor och mötesplatser. Därefter analyserar vi tillsammans ert nuläge och behov. Utifrån kartläggningen tar vi fram en skräddarsydd helhetslösning för just er verksamhet med fokus på hur ni kan starta upp arbetet. Vi hjälper er genom hela processen.  

Tveka inte att kontakta oss om ni behöver hjälp eller stöd på info@reacta.se, 08-940 410 eller i chatten nere till höger.