Kraftsamling för ungas hälsa

Trots att många gymnasieskolor har försökt främja rörelse under pandemin så visar resultat att gymnasielever rör sig mindre nu än innan pandemin. Efter mer än ett år med distansundervisning och mycket stillasittande vill nu Folkhälsomyndigheten, Skolverket, Sveriges Kommuner och Regioner samt Regeringens kommitté för främjande av ökad fysisk aktivitet stödja Sveriges skolor för att öka den fysiska aktiviteten.

Forskning visar att en ökad fysisk aktivitet stärker såväl den fysiska som psykiska hälsan på både kort och lång sikt.

Här kan du ta del av en enkel guide med fakta, tips och inspiration som elever, skolledare, lärare och skolpersonal kan använda tillsammans för att på ett lätt sätt få in mer fysisk rörelse under skoldagen.

Läs mer
Från:
FHM, Skolverket, SKR m.fl.

Det går snabbt och enkelt

Kom igång enkelt i fyra steg

Kom igång genom fyra enkla steg. Börja med att prenumerera på nyhetsbrevet med senaste nytt om hälsofrämjande arbete. Boka sedan ett kostnadsfritt möte och få information om hur ni kan kan lyfta ert hälsofrämjande arbete. Vi kommer med tips, inspiration och framgångsrika exempel från andra skolor och mötesplatser. Därefter analyserar vi tillsammans ert nuläge och behov. Utifrån kartläggningen tar vi fram en skräddarsydd helhetslösning för just er verksamhet med fokus på hur ni kan starta upp arbetet. Vi hjälper er genom hela processen.  

Tveka inte att kontakta oss om ni behöver hjälp eller stöd på info@reacta.se, 08-940 410 eller i chatten nere till höger.